PERKEMBANGAN GIGI KANAK-KANAK YANG PARENTS KENA TAHU | Sedikit sebanyak kita kena tahu tentang perkembangan gigi anak-anak kita supaya takdelah nanti ianya menjadi masalah pada dia atau kita sendiri Yang kesiannya mestilah dia yang menangung kan? Macam yang umi cerita pasal gigi adik yang dah mula rongak, itulah proses untukContinue Reading

10 Sebab Bayi Kerap Menangis

10 Sebab Bayi Kerap Menangis Yang Mungkin Ibu-Ibu Tak Tahu nak-nak kepada ibu muda yang tidak mempunyai pengalaman dalam menjaga anak kecil. Dah hampir 7 tahun jugaklah kisah kerap berjaga malam, sediakan susu dan anak menangis tengah malam.Pengalaman yang paling berharga untuk ibu-ibu.Dan kerana pengalaman itulah ibu-ibu dapat berkongsi pengalamanContinue Reading

KELEBIHAN PENGAMBILAN YOUGURT | ada ke dikalangan korang yang suka makan yougurt? Tahu tak manfaat pengambilan yougurt sangat bagus untuk kesihatan kita. Yougurt adalah sejenis makanan/ minuman yang berasaskan susu dan boleh diperolehi dalam pelbagai perisa.Ia juga boleh dimakan begitu sahaja atau di masukkan dalam makanan. Bakteria yang ada  diContinue Reading

Ramai ibu ayah yang sanggup mengeluarkan belanja yang banyak untuk membeli susu anak setiap bulan bagi memastikan anak membesar dengan sihat. Akan tetapi, ramai juga ibu ayah yang tidak pasti sukatan susu formula yang betul untuk anak jadi khasiat dan zat yang terkandung dalam susu akan terjejas. Atau kadang-kadang, adaContinue Reading

Bila sentuh bab belajar kat rumah ni, lagi pulak bila menghadap kerja sekolah,anak kurang fokus.Salah seorang dari anak umi ada perangai yang kurang fokus bila buat sesuatu. Kadang-kadang umi tertanya-tanya jugak, anak aku ni ada masalah ke?Bila ada online kelas atau buat kerja sekolah, memang susah dia nak fokus.PDPR niContinue Reading