5 RESEPI BUTTERMILK YANG BOLEH KORANG CUBA

5 RESEPI BUTTERMILK YANG BOLEH KORANG CUBA | Ada orang tak suka masakkan jenis buttermilk ni sebab cepat muak, dan ada yang suka sebab rasa lemak-lemak buttermilk tu pula. Umi kalau buat buttermilk ni kurang sikit, sebab tak berapa nak minat dengan tekstur lemak butter bila makan dengan nasi.Kalau yangContinue Reading

resepi chicken butter

Atas permintaan juga hari tu si adik sibuk nak makan ayam goreng yang makan kat kedai.Umi taulah tu dia nak makan Chicken Butter yang pernah umi order hari tu.So, bila tengok resepi sangat mudah nak sediakan chicken butter ni. Nak cari resepi yang mudah dan siap cepat untuk dihidangkan kepadaContinue Reading

resepi bakwan tomyam sheila rusly

BAKWAN TOMYAM RANGUP UNTUK MINUM PETANG ni umi ambil dari ig Sheila Rusly.Umi paling suka kalau tengok dia masak-masak. Bila tengok dia sediakan Bakwan Tomyam tu uihh, memang menyelerakan tau.So, hari minggu hari tu umi pun cubalah buat bakwan tomyam ni.Bahan-bahan yang diperlukan semua ada, jadi senanglah nak buat. UmiContinue Reading

Pucuk Manis Guna Bahan Yang Ada | Bila nampak jiran jual pucuk manis tu macam sedap bila masak lemak.Kalau ada labu lagi sedap kan. Umi pi bantai beli 2 bungkus.Punyalah banyak sampai umi bagi je jiran sebungkus.Yelah yang nak makannya 2-3 orang je.Tapi boleh buat makan 10 orang.Tu pun takContinue Reading

Butir Nangka Hidangan Minum Petang yang cukup mudah bila ada bahan.Boleh buat aktiviti buat hidangan minum petang ni dengan anak-anak. Dan yang penting boleh la ajak anak-anak buat aktiviti untuk mantapkan motor halus diorang ni.Tapi tulah kan, bila buat dengan anak-anak ni dia punya messy tu, jangan cakap la. ResepiContinue Reading