Showing 122 Result(s)
Mudahnya buat Cupcake dengan Decadent Chocolate Cake By Passion Food
RESEPI

Mudahnya buat Cupcake dengan Decadent Chocolate Cake By Passion Food

Mudahnya buat Cupcake dengan Decadent Choclate Cake By Passion Food | Hujung minggu hari tu, inilah aktiviti umi dengan anak-anak.Dok bising je umi dah lama tak buat kek.Buat cupcake dengan diorang ni, memerlukan kesabaran yang tinggi. Bukan leceh apa pun, lecehnya nak menyediakan semua bahan-bahan untuk buat kek.Mana nak mengayak lagi, nak sediakan itu ini, haishhh!! memang rumitlah.Nak-nak kalau buat kerja dengan budak berdua tu. Tu yang kadang-kadang umi rela …

Mencuba Resepi Garlic Bread Homemade
RESEPI

Mencuba Resepi Garlic Bread Homemade

Mencuba Resepi Garlic Bread Homemade | Lama dah nak cuba buat garlic bread homemade ni.Puas hati kalau dapat buat sendiri kan? Kalau kat kedai takdelah dapat banyak mana pun.Dapat cicah dengan mushroom soup lagi la sedap. Hujung minggu hari tu, sempatlah umi buat garlic bread ni.Sebab bahan kat rumah pun ada.Kalau sebelum ni nak buat, daun pasley tu asyik takde je.Kebetulan hari tu buat spaghetti carbonara, so umi beli lah …

Resepi Kuew Teow Goreng Sheila Rusly pertama kali dicuba
RESEPI

Resepi Kuey Teow Goreng Sheila Rusly pertama kali dicuba

Resepi Kuey Teow Goreng Sheila Rusly pertama kali dicuba | Lain orang lain cara memasak dan juga bahannya.Kalau umi juga lain bahannya.Sesekali follow resepi orang tu kadang-kadang best jugak ka.Tapi tulah kadang menjadi kadang tak.Air tangan orang kan, takkan sama. Sesekali kenalah cuba sesuatu yang baru.Selalu umi beli kuey teow yang besar sikit tu, tapi kalau ikut resepi kuew teow Sheila Rusly tu, dia guna kuew teow yang halus sikit …

Ayam Bakar Air Fryer Guna bahan dapur yang ada
RESEPI

Ayam Bakar Air Fryer Guna bahan dapur yang ada

Ayam Bakar Air Fryer Guna bahan dapur yang ada | Gitulah kalau malas nak keluar, guna je apa yang ada kat dapur.Hari tu umi beli extra bahagian paha ayam dua kerat.Saja nak buat bakar-bakar nanti. Kebetulan si kakak dok sibuk suruh umi buat lagi Ayam Bakar Madu yang selalu umi buatkan dia.Bebudak ni, kalau dapat ayam gitu je pun dah puas.Tak payah makan nasi dah.Dok meratah ayam tu jelah sampai …

7 Resepi kek Span Ikut Sukatan Cawan
RESEPI

7 Resepi kek Span Ikut Sukatan Cawan

7 Resepi kek Span Ikut Sukatan Cawan| Kalau korang tak pandai nak agak sukat guna penimbang, ikuti resepi mudah pasti jadi. Kalau tak jadi buat lagi sampai jadi.Kalau tetamu datang, senanglah nak hidang kek sedap air tangan sendiri Sesekali nak juga menjamu tetamu ni kek sedap dan mudah kita nak buat di rumah.Paling mudah kek yang boleh kita buat adalah kek span. Kalau dulu, hari raya je mesti mak akan …

Resepi Sawi Jeruk Homemade mudah disediakan
RESEPI

Resepi Sawi Jeruk Homemade mudah disediakan

Resepi Sawi Jeruk Homemade mudah disediakan | Macam dah lama je umi tak buat asam pedas letak sawi jeruk ni.Sesekali kalau dapat pekena asam pedas ikan sawi jeruk tu memang sedap. Selalunya umi beli je sawi jeruk tu dengan kawan umi.Tapi disebabkan lama dah tak jumpa dengan dia, so memang takdelah asam pedas sawi jeruk lagi.Nak cari sawi jeruk homemade sekitar sini ada je.Hari tu umi nampak dekat pasar basah.Tapi …

grocery delivery
RESEPI

Jom Kurangkan Rasa Mengidam Dengan Resepi Home Made yang Mudah

Jom Kurangkan Rasa Mengidam Dengan Resepi Home Made yang Mudah | Nilah kalau duduk kat rumah, ada je benda yang rasa nak buat.Kadang tu rasa nak makan sesuatu tu membuak-buak sampai tak boleh dah nak tunggu sampai esok lusa tau. Umi mengidam nak makan apa pulak kali ni? Umi ni asyik mengidam mengalahkan orang mengandung pulak.Tetiba teringin nak makan Oden homemade yang mudah di buat di rumah.Syokkan dapat makan panas-panas …

Menu Makanan Pantang & Tips Penjagaan Bersunat
PARENTING PARENTING TIPS RESEPI

Menu Makanan Pantang & Tips Penjagaan Bersunat

MenuMenu Makanan Pantang & Tips Penjagaan Bersunat |Nampaknya dah musim bersunat kan? Mesti ada antara anak korang yang sekarang ni sedang bersunat dan akan bersunat kan.Persediaan dari segi mengetahui menu makanan pantang untuk bersunat dah ada dalam list? Bukan itu sahaja nak kena jaga, keadaan luka bersunat supaya cepat kering pun kena tahu jugak.Bukan apa risau lah kan kalau masa bersunat tu bentan dek kerana makan makanan yang tak sepatutnya …

RESEPI

10 Resepi Shell Out Mudah Wajib Cuba

10 Resepi Shell Out Mudah Wajib Cuba | Sesekali bershell out di rumah kan lagilah seronok.Kalau makan di kedai rasa tak puas.Bila di rumah macam-macam seafood yang kita boleh letak dengan modal yang murah berbanding makan di kedai.Tapi tak tau macam mana nak buat resepi mudah shell out ni? Takpe, umi bantu korang senaraikan 10 Resepi Shell Out Mudah Wajib Cuba untuk dihidangkan bersama keluarga besar korang.Kalau makan kat kedai …

RESEPI DAGING PALEMBANG SEDAP DAN MUDAH DISEDIAKAN
RESEPI

Resepi Daging Palembang Sedap dan Mudah di Sediakan

Resepi Daging Palembang Sedap dan Mudah di Sediakan | Bila dah buntu nak sediakan juadah apa untuk hari-hari jadi kita cari resepi yang tak pernah dibuat lagi. Kebetulan ada sedikit daging yang tinggal di peti ais.Umi pun tak tahu dah nak buat apa lagi dengan daging ni.Hari tu MIL dan buat kari daging, umi plan nak sup kan je daging tu, tapi boring pulak asyik menu yang sama. Dari hasil …