TERAPI IODIN RADIOAKTIF(RAI) UNTUK PESAKIT THYROID

THYROID : AKHIRNYA KENA REFER KE DOKTOR PAKAR | Kalau boleh nak elak, tapi dah tak boleh nak elak bila doktor dah pun serahkan surat untuk refer ke hospital hari tu, redha jelah kan. Last berjumpa dengan doktor di klinik kerajaan, dia memang suggest untuk ke pakar disebabkan bacaan dariContinue Reading

Loading

OKTOBER YANG PENUH DENGAN TEMUJANJI | Rasa penat, tapi itulah yang kita perlu hadap dalam hidup ni.Dugaan tu pasti datang dengan pelbagai cara.Yang pasti dugaan itu bukanlah satu bebanan Deretan temujanji bukan sahaja untuk ibu mertua malah untuk umi jugak.Bukan hanya di hospital malah di klinik kesihatan pun kena penuhiContinue Reading

Loading

Ubat Carbimazole Untuk Hyperthyroid Umi

Ubat Carbimazole Untuk Hyperthyroid Umi | Pasrah la bila dah mula kena makan ubat.Semoga umi cepat sembuh dari penyakit ni. Penyakit Thyroid ni memang menganggu kehidupan seharian umi.Tak se’GAH’ dulu bak orang kata.Paling menganggu sangat adalah susah nak tidur, susah nak bangun pagi.Yelah, kalau dah pukul 2-3 pagi baru bolehContinue Reading

Loading

Bermula Kehidupan Sebagai Pesakit Hyperthyroid

Bermula Kehidupan Sebagai Pesakit Hyperthyroid | Sejak doktor bagitahu yang umi ada penyakit hyperthyroid ni perasaan rasa tak keruan. Tak pernah terlintas pun akan dapat penyakit ni, dan kalau ikutkan tak pernah dengar ada kaum keluarga atau rakan yang ada penyakit ni.Tapi itu yang umi hadapi sebulan yang lalu.Memang terasaContinue Reading

Loading