AKTIVITI BUAT PELANGI GUNA PLASTIK BUBBLE WRAP | Lama betul umi tak share tentang aktiviti homeschooling di rumah musim PKP ni Banyak je aktiviti dengan budak ni, cuma umi kadang-kadang malas nak pegang phone depan diorang ni.Nak-nak si adik tu, pantang umi jengah handphone, terjengul kepala dia dok sebelah.Sejak PKPContinue Reading

Bank Perkataan cara umi ajar anak pandai membaca | Nak ajar anak membaca ni macam-macam cara yang kita boleh buat.Tak boleh cara ni, kita tukar cara lain.Yang penting anak happy untuk belajar membaca Actually umi dapat ilham ni pun dari Cikgu Azleen iaitu seorang guru literasi yang mengajar anak-anak muridContinue Reading

aktiviti fonik kenal dan sebut

Aktiviti Fonik Kenal dan Sebut | Extra aktiviti umi cuba buat di rumah untuk bantu Naura kenal dan boleh sebut dengan betul huruf-huruf fonik Kat sekolah, memang Naura menggunakan kaedah fonik.And sebelum masuk Tadika lagi umi memang nak carikan dia tadika yang mengajar fonik pun.Umi jatuh cinta dengan kaedah fonikContinue Reading

aktiviti homeschooling

HOMESCHOOLING AKTIVITI : Mewarna Bekas Telur| Sebenarnya banyak lagi aktiviti-aktiviti Homeschooling yang umi buat, cuma tak sempat umi nak ceritakan di blog. So, umi ada masa sikit nak share dalam blog.Mungkin pada kita aktiviti-aktviti macam ni tak nampak apa kebaikkannya kan.Tapi itu di mata kita, tapi untuk anak-anak di awalContinue Reading

aktiviti homeschooling

HA : Mewarna Menggunakan Cotton Bud | Lama tak share Homeschooling Activities ni.Hari ni umi nak share aktiviti yang umi buat bersama dengan Dak Naura malam tu.   Salah satu cara umi nak ambil perhatian dan ajar dia mewarna dengan lebih teratur dan nampak lebih cantik.Actually bukan tu je tau,Continue Reading