PERKEMBANGAN GIGI KANAK-KANAK YANG PARENTS KENA TAHU | Sedikit sebanyak kita kena tahu tentang perkembangan gigi anak-anak kita supaya takdelah nanti ianya menjadi masalah pada dia atau kita sendiri Yang kesiannya mestilah dia yang menangung kan? Macam yang umi cerita pasal gigi adik yang dah mula rongak, itulah proses untukContinue Reading

mom and baby expo mid valley johor bahru

EXPO MOM & BABY EXPO MIDVALLEY JOHOR BAHRU 2022 | Semalam umi berkesempatan untuk sama-sama menyertai expo terbesar ni di Midvalley Exibition centre di tingkat 3. Walaupun umi ni takde dah anak kecil, tapi umi masih lagi menggunakan beberapa produk baby untuk kakak dengan adik yang berumur 7 dan 8Continue Reading

10 Sebab Bayi Kerap Menangis

10 Sebab Bayi Kerap Menangis Yang Mungkin Ibu-Ibu Tak Tahu nak-nak kepada ibu muda yang tidak mempunyai pengalaman dalam menjaga anak kecil. Dah hampir 7 tahun jugaklah kisah kerap berjaga malam, sediakan susu dan anak menangis tengah malam.Pengalaman yang paling berharga untuk ibu-ibu.Dan kerana pengalaman itulah ibu-ibu dapat berkongsi pengalamanContinue Reading

karnival pesta lampu bandar dato onn

Karnival Pesta Lampu Dato Onn Umi dah Terjebak.Terjebak dek kerana hari tu dok lalu kat situ, bebudak ni sibuklah nak juga pergi ke sana. Puas dah elak, tapi kali ni tak dapat nak elak sebab masa babah ajak pi makan mamak kat Dato Onn tu terlalulah sini.Bebudak ni nampak lampu-lampuContinue Reading

Secawan Kopi Champ Di Kedai Kopi Otai.Lama nau baru dapat makan-makan kat sini tapi tulah sayangnya umi tak dapat merasa toast bread yang ramai sebut-sebutkan tu. Ingatkan hari isnin takdelah ramai orang, lagi pun masa umi pergi tu pun baru je pukul 10.30 gitulah.Tapi tak sangat segala jenis roti dahContinue Reading