Maksud Keseluruhan Bacaan Dalam Solat

Maksud keseluruhan bacaan dalam solat | Solat merupakan Ibadah wajib bagi kita sebagai umat islam.Tetapi dalam kita mengerjakan solat, adakah kita mengetahui makna keseluruhannya? Dah tentunya bila kita melakukan solat, bila kita faham apa yang kita baca, pasti solat kita lebih khusyuk.Kia akan menghayati makna-makna yang kita sebutkan dalam solat.BarulahContinue Reading

Amalan Untuk Wanita Ketika Datang Haid.Kadangkala bila kita sebagai wanita ni, terbiasa untuk membaca al-quran, membaca surah dan sebagainya, bila datang haid rasa kosong tak tau nak buat apa kan. Ada sesetengah surah yang kita boleh baca dalam harian kita seperti bacaan Innalillahi wainna ilaihi rajiun pada Surah al-Baqarah, ayat 156,Continue Reading

Kelebihan Berzikir Rugi Kalau Kita Tak Buat.Kita sebagai umat islam di tuntut untuk selalu berzikir.Berzikir ni bukan sahaja untuk membersihkan hati, tapi banyak kelebihannya. Dibawah ini umi nak share dengan korang, apakah kelebihan kita berzikir.Rasanya ramai yang tahu kan apa kelebihannya.Kita refresh balik ilmu ni untuk kita gunakan.Nak berubah janganContinue Reading

Dahsyatnya Kekuatan Beristighfar Jika Diamalkan dan betapa besarnya manfaat yang kita terima jika kita selalu amalkan istighfar ni. Jika seseorang itu beristighfar memohon keampunan kepada Allah swt, maka titik hitam yang telah menghitamkan hatinya akan beransur putih.Manusia tak lari dari kesilapan, walaupun dulu pernah berbuat dosa, pasti satu hari akanContinue Reading

ZIKIR HARI SELASA Laa ilaaha illallah wahdahu laa syarikalah, lahul mulku walahul hamdu wahuwa ‘alaa kulli syai in qodiir. Yang bermaksud : Tiada Tuhan selain Allah satu sahaja.Tiada mempunyai sekutu.Dia mempunyai kerajaan dan perlu dipuji, dan Dialah Yang amat berkuasa terhadap sesuatu. Zikir merupakan ibadah yang paling mudah untuk umatContinue Reading