Wordless Wednesday #71 | Menara Kuantan 188 merupakan menara ikonik tertinggi di Pantai Timur dengan menaiki lift setinggi 104 meter. Pengunjung akan disajikan pemandangan 360 darjah Bandar Kuantan yang menakjubkan sambil mengalami pengalaman mendebarkan menaiki lif kaca pada ketinggian 104 meter. Eh..tetiba bangunan ni nampak senget..Tak sempat nak ambil gambarContinue Reading

Bersarapan di Nasi Kerabu Mekla Sg Isap Kuantan Pahang.Kita terjah ke tempat makan viral di Pahang pulak kali ni. Sebenarnya umi tak tau pun ada tempat makan nasi kerabu sedap di Pahang ni.Itu pun abang ipar bagitau kat sini tempat makan nasi kerabu yang viral.Dia macam tau-tau je kan adikContinue Reading

Home Sweet Home Setelah 5 hari di Pantai Timur | Takde perancangan awal untuk ke sana sebenarnya.Itu pun cuma cakap-cakap je dengan husband bila gaknya nak ke Kelantan. Setelah ditimbang tara dan kesanggupan umi untuk drive sejauh itu, maka kami memulakan perjalanan kami pada hari selasa iaitu pada hari rayaContinue Reading

Amansari Hotel Desaru Penginapan 2H1M Sebelum ke Desaru Coast dan merupakan hotel yang strategik untuk pilihan kami sekeluarga. Kalau ikutkan umi nak terus ke Desaru Coast pada jumaat hari tu tetapi memandangkan ada rakan-rakan umi yang dari jauh tu nak jugak ke sini dan mereka menginap di Amansari Hotel Desaru,Continue Reading

10 TEMPAT MENARIK DI PAHANG | Pahang antara tempat yang memang seronok diterokai alam semulajadinya.Bagi korang yang cintakan alam flora dan fauna wajib jelajah Negeri Pahang ini. Bercuti di tempat yang tidak sibuk, dan penuh dengan flora dan fauna ni sangat diimpikan oleh semua orang.Pahang antara tempat menarik yang harusContinue Reading