OUTING WITH THE SIBLING| Kemain tajuk nak orang putih.Tapi takpelah takde orang marah pun kan.Ikut sesedap rasa nak cerita pasal outing ni. Actually masa cuti sekolah tu, umi balik ke kampung dengan anak-anak.Yelah, umi kan dah jadi suri rumah sepenuh masa, jadi bolehlah umi berlama-lamaan sedikit kat kampung. Masa hariContinue Reading

MINUM AIR GULA BUKAN UNTUK WANITA MENGANDUNG SAHAJA BETUL KE?.Malah untuk pesakit diabetes juga perlu minum air gula ni Kelakar pun ada jugak.Selama ni umi ingat air gula ni hanya untuk wanita mengandung,untuk pesakit yang disyaki penghidap diabetes juga minum air gula. Masuk kali ni dah dua kali umi minumContinue Reading

APA ITU NPD DAN 7 TANDA GANGGUAN TERHADAP SESEORANG

APA ITU NPD DAN 7 TANDA GANGGUAN TERHADAP SESEORANG | Tak pernah sama sekali tahu tentang penyakit ni sampailah terlihat satu video tiktok ni yang menghuraikan apa itu NPD Dan umi rasa ia ada terjadi dikalangan adik-beradik, saudara mara malah rakan-rakan disekelilingi kita. Ini semua sebab cerita yang umi adaContinue Reading

jadual menyusu bagi bayi baru lahir

JADUAL PENYUSUAN BAYI YANG WAJIB IBUBAPA TAHU | Nak bagi bayi menyusu silalah ikut jadual, jangan beri ikut suka hati. Nak marah, tapi kena sabar.Dan nak marah, tapi sebab bayi tu anak orang.Bila ditegur dikatanya kita menyibuk.Geram sungguh hati umi ni bila ada ibubapa yang tak kisah pasal jadual penyusuanContinue Reading

PEJAM CELIK PEJAM CELIK HARI SELASA SUDAH

PEJAM CELIK PEJAM CELIK HARI SELASA SUDAH | Gitulah kan kalau duduk kat rumah ni,macam tu jugak masa bekerja dulu.Menghitung hari jelah kiranya.Bilalah nak berhujung minggu. Hari selasa dah, maknanya anak-anak sekolah lagi dua hari.Plan minggu ni kalau takde apa aktiviti luar nak la jenguk mak dikampung.Rasa macam dah lamaContinue Reading