Showing 132 Result(s)
buffet dinner holiday inn jbcc
FOOD REVIEW

Makan Malam di Dine @ Eight Holiday in JBCC

Makan Malam di Dine @ Eight Holiday in JBCC | Cerita hari minggu yang lepas umi bawa satu family untuk makan malam di hotel di tengah bandar.Saja nak cari makan jauh sikit dari rumah. Sambil tu umi menginap sekali di Holiday Inn Johor Bahru City Centre.Nanti umi cerita di lain entry untuk penginapan 2 hari 1 malam umi di Holiday Inn Johor City Centre ni ye. Ni umi nak cerita …

Dapat Juga Merasa Bubble Bee Shuib Yang Dikatakan Sedap Tu
FOOD REVIEW

Dapat Juga Merasa Minuman Bubble Bee Shuib Yang Dikatakan Sedap Tu

Dapat Juga Merasa Minuman Bubble Bee Shuib Yang Dikatakan Sedap Tu | Dok viral sana sini selepas pembukaan cawangannya di Johor Bahru baru-baru ni.Kali ni umi berpeluang merasa macam mana gaknya rasa minuman viral Bubble Bee By Shuib ni. Kalau dulu kita tau yang Shuib hanya mengeluarkan madu sarang shuib, kali ni dia keluar pulak minuman. Macam-macam perasa minuman yang ada di Bubble Bee Shuib ni.Tapi yang umi nak sangat …

Borong Old Town Coffee di Shopee Sales 12.12
FOOD REVIEW

Borong Old Town White Coffee di Shopee Sales 12.12

Borong Old Town White Coffee di Shopee Sales 12.12 Sales 12.12| Kemain umi memborong ek kopi ni.Baru hari tu insaf tak nak minum manis-manis.Tapi bila dapat voucher rm25 Old Town Coffee tak tunggu lama lah..Terus pilih coffee kesukaan umi ni. Lagi pulak tengah sales 12.12 hari tu, so dapatlah beli dengan harga murah dengan FREE DELIVERY  kat Shopee tu. Tak takut ke beli barang dekat Shopee tu? Tak takut kena …

Bibik’s kitchen menawarkan lunch set ala carte RM35 Sahaja
FOOD REVIEW

Bibik’s kitchen menawarkan lunch set ala carte RM35 Sahaja

Bibik’s kitchen menawarkan lunch set ala carte RM35 Sahaja|Sangat berbaloi bila dapat makan tengahari di Bibik’s Kitchen di Jo Hotel Johor Bahru ni.Korang yang nak rasa makanan Peranakan ‘TOK PANJANG” boleh la datang ke sini. Menu semua sedap-sedap belaka.Yang paling umi nak rasa sangat pada hari tu adalah Ayam Buah Keluak.Sebelum ni umi tak pernah tau asal usul buah keluak ni tau.Sedih kan? Bila datang untuk lunch kat Bibik’s Kitchen …

Nasi Goreng Gearbox Extra Pedas di Restoran Pak Eh
FOOD REVIEW

Nasi Goreng Gearbox Extra Pedas di Restoran Pak Eh

Nasi Goreng Gearbox Extra Pedas di Restoran Pak Eh | Nasi goreng kalau tak pedas memang tak sedap kan? Tapi kalau ada yang lebih extra kepedasannya? Agak-agak korang boleh makan ke tidak? Nasi goreng daging pedas yang umi order tu pun dah rasa kepedasannya inikan pula yang order extra pedas.Memang betul-betul power kan? Cerita semalam lah umi bagitahu kat babah yang umi teringin sangat nak try makan nasi goreng daging …

Pelbagai Menu di Buffet Dinner Cafe BLD Renaissance JB
FOOD REVIEW

Pelbagai Menu di Buffet Dinner Cafe BLD Renaissance JB

Pelbagai Menu di Buffet Dinner Cafe BLD Renaissance JB | Korang yang mencari menu makanan untuk dinner di Johor dengan pelbagai jenis masakkan wajib cuba makanan di sini tau. Mana taknya lebih 100 hidangan tersedia untuk buffet dinner hanya di Cafe BLD di Renaissance Johor Bahru dengan harga berpatutan. Walaupun sebelum ni umi dah beberapa kali dinner di sini, tapi kali ni ada sedikit kelainan yang korang wajib rasai sendiri …

FOOD REVIEW

Makan di Farhana Steamboat Corner Kota Masai

Makan di Farhana Steamboat Corner Kota Masai | Makan-makan sebelum PKPD bermula lagi.Tapi umi baru nak up cerita ni dalam tempoh PKPD.Tapi takpe, kalau korang nak rasa steamboat yang ada di Farhana Steamboat Corner Kota Masai ni boleh je.Janji patuhi SOP ye. Rentetan dari cerita sambut birthday adik di Bucida Steamboat hari tu, tak puas lagi nak makan steamboat.Babah tanya umi mana tempat makan steamboat di Kota Masai ni ?. …

Buffet Dimsum di Wan Li Chinese Restaurant Renaissance JB
FOOD REVIEW

Buffet Dim Sum HALAL di Wan Li Chinese Restaurant Renaissance JB

Buffet Dim Sum HALAL di Wan Li Chinese Restaurant Renaissance JB | Umi adalah penggemar Dim Sum.Boleh dikatakan kalau ada yang menjual dim sum umi akan cuba makan.1st trial umi makan dim sum masa ondway bas ke KL.Masa tu seingat umi singgah Yong Peng tak silap, nampak orang jual dim sum.Umi pun rasa.Dari situ umi suka dim sum ni tau. Sebab tu kalau ada yang jual dim sum halal ni …

susu berperisa mangga nilofa
FOOD REVIEW

Susu berperisa Mangga Nilofa pilihan umi

Susu berperisa Mangga Nilofa pilihan umi |Sebelum ni umi pernah cuba susu pisang Nilofa tapi setelah merasai kenikmatan susu berperisa mangga ni, umi tetap akan pilih mangga dari pisang.   Susu Nilofa berperisa durian umi tak pernah try dan tak rasa untuk try.Tapi rata-rata yang cakap perisa durian tu kurang umphh!! Jadi umi takdelah beli pun perisa durian tu.Cuma umi pernah beli yang perisa pisang yang mula-mula dikeluarkan dulu. Itu …

Makan Roti Canai Sarang Burung Restoran Sharifah Taman Air Biru
FOOD REVIEW

Makan Roti Canai Sarang Burung di Restoran Sharifah Taman Air Biru

Makan Roti Canai Sarang Burung di Restoran Sharifah Taman Air Biru | Cerita sebelum PKP, teringin nak makan roti canai sarang burung di Pasir Gudang ni.Dulunya Viral tempat ni.Tapi umi tak sure la sekarang Roti canai sarang burung di Pasir Gudang ni umi tau di Restoran Sharifah ni jelah.Itupun hari tu terlalu kat timeline kawan umi.Jadi ternampak post yang dia share beberapa bulan yang lepas. Tapi sekarang ni dah merata …