Kampung Carabao Authentic Thai Restaurant Pilihan Makanan Thai Yang Perlu Korang Cuba bila korang berada di Johor Bahru ni. Pertama kali umi menjejakkan kaki ke restoran makanan thai yang sangat selesa walaupun dinikmati semasa makan tengahari.Sebelum umi bercerita tentang menu yang disediakan, kita cerita tempatnya dahulu. Seriuslah walau kita tengokContinue Reading

Best Of Borneo Flavours Buffet di Double Tree By Hilton JB | Kalau korang ingin merasai menu ambuyat, laksa sarawak dan sebagainya di Johor memang disinilah tempatnya. Kalau dulu umi hanya dengar pengalaman orang yang makan ambuyat, Mee Kolok dan beberapa menu Sarawak, kali ni umi berpeluang sendiri merasai menuContinue Reading

Berbuka Puasa di Citarasa Keluarga Malaysia GBW Hotel | Kali ni kita berbuka puasa lagi diluar dan di tempat yang berlainan yang menyajikan makanan kampung yang menyelerakan. Bukan sahaja dari masakkan kampung, malah kerabu, rojak dan kuih muih dia betul-betul buat umi tak sabar nak berbuka puasa.Begitu jugak dengan anak-anakContinue Reading

BUFFET RAMADHAN IKEA TEBRAU BERMULA 11 APRIL 2022 sehingga 30 April 2022.Ingatkan tahun ni Ikea takde buffet ramadhan kan. Rupanya lambat diorang mula.Lama gak tercari-cari buffet ramadhan ikea ni,rupanya 11 april baru diorang buka untuk buffet.Dah rindu nak makan meatball dengan chicken wing ikea ni. Jadi lepas ni dah bolehlahContinue Reading

Berbuka Puasa di Selera Ibunda Tunamaya Beach & Spa Resort pula kali ni dengan menu-menu ibunda kita di kampung. Nampaknya kita gantung kuali lagi la kali ni kan.Jadi bawa anak-anak lagi untuk berpuasa kat sini Itu pun dah tak sabar nak makan katanya.Kemain masing-masing dengan menu pilihan masing-masing. Yang menariknyaContinue Reading