Kole Kacang Sedap

Kole Kacang Sedap Dari KakNgah Sebiji Adunan Atuk | Antara kuih kegemaran umi dari sejak umi kecil lagi.Memang tercari-cari orang yang buat sedap serupa atuk buat Mungkinlah sebab dulu umi dibesarkan oleh atuk menjadi umi salah seorang penggemar kole kacang.Actually atuk masa zaman muda mudi memang seorang tukang masak, pembuatContinue Reading

Work From Cafe Orked Coffee Taman Scientex | Yelah, asyik work from home je kan, dah alang-alang boleh Dine in tu kita buatlah work from cafe. Disebabkan blog umi hari tu ada masalah sitemap tak boleh nak crawl, jadi kita kenalah cari apa masalahnya supaya blog tak terus merudum segalaContinue Reading

Makan di Ikan bakar & celup2 D'bakau

Makan di Ikan bakar & celup2 D’bakau di Kongkong Masai D’Bakau Camp & Chalet.Suka suasana malam kat sana.Tapi kena tahanlah sebab banyak nyamuk. Masa baru-baru boleh dine ini tu, umi ajak bebudak ni makan di Celup tepung kongkong laut tu.Kiranya tak jauh la dari rumah.Memang dah lama aim nak makanContinue Reading

Dapat Juga Berjumpa Dengan Youtuber Aqil Zulkifli masa kali kedua datang ke kedai beliau di 17th Street Cafe & Barber beberapa minggu yang lepas. Biasalah, umi kan suka perap cerita-cerita kat phone.Hahah..Walau duduk di rumah, tapi kerja hakiki, anak-anak PDPR kena selesaikan dahulu.Bila dah keje selesai, badan pun dah penat.JadiContinue Reading

AMPHAWA SET MERDEKA

AMPHAWA MERDEKA SET MEMANG BERBALOI | Lama betul tak menghirup tomyam Amphawa Boat Noodle ni tau.Sesekali dapat menghirup panas-panas memang sedap. Lama rasanya tak merasai makanan dari Amphawa Boat Noodles.Last sekali seingat umi tahun lepas masa umi cuba menu lunch mereka di Amphawa Boat Noodles di bandar JB.Eh rasanya lepasContinue Reading