Showing 132 Result(s)
Ala Carte Menu di Wan Li Chinese Restaurant Renaissance Johor Bahru
FOOD REVIEW

Ala Carte Menu di Wan Li Chinese Restaurant Renaissance Johor Bahru

Ala Carte Menu di Wan Li Chinese Restaurant Renaissance Johor Bahru |Sebelum PKPB dilaksanakan hari tu sempatlah umi merasai menu ala carte yang semuanya boleh dikatakan sedap-sedap belaka.   Tapi untuk tempoh PKPB ni mereka masih lagi open untuk dinner dan lunch tetapi perlu patuhi SOP yang ditetapkan.Untuk 1 meja hanya boleh memuatkan 2-4 orang sahaja bergantung kepada meja di sana ye.   Kalau korang masih lagi takut-takut untuk keluar …

PopCorn Caramel Sedap dari Restu Ummi
FOOD REVIEW

PopCorn Caramel Sedap dari Restu Ummi

PopCorn Caramel Sedap dari Restu Ummi | Kalau dah malas buat popcorn sendiri, beli lagi senang.Padahal ada je langkah mudah nak buat popcorn caramel ni di rumah.Cuma nak buat atau tidak itu jelah.Tapi kalau takde masa nak buat, why not belikan.At least boleh la support perniagaan orang kita sendiri.Tak gitu? Lama dah bebudak ni request suruh beli popcorn.Tapi umi ni takde masa nak mencari popcorn yang sedap yang dijual di …

Dapat Juga Merasa Kuih Keria Antarabangsa Limbongan
FOOD REVIEW

Dapat Juga Merasa Kuih Keria Antarabangsa Limbongan

Dapat Juga Merasa Kuih Keria Antarabangsa Limbongan | Kalau dulu umi hanya mendengar cerita sahaja tentang kesedapannya, kali ni umi dapat merasai sendiri kuih keria ni. Begitulah selagi tak merasa apa yang kita dengar dari mulut orang kan.Nak juga rasa sendiri.Sedangkan Kuih keria ni umi pernah je rasa dulu. Masa baru-baru kahwin dengan babah dulu, duduk pula dengan mertua, sesekali ada juga mertua buatkan.Tapi masa tu takdelah viral lagi pun …

Sedap Rupanya WoodFire Burger Ni!!
FOOD REVIEW

Sedap Rupanya WoodFire Burger Ni!!

Sedap Rupanya WoodFire Burger Ni!! | Patutlah ramai feedback kata repeat berkali-kali makan woodfire burger ni.Jadi tak rugilah umi mencuba Walaupun Woodfire burger ni dah bukak bertahun lamanya, tahun 2020 ni jugak umi dapat jugak merasa kenikmatan burger mereka.Padahal bukan jauh sangat nak dapatkan Woodfire Burger yang terletak di Taman Suria tu. Tapi disebabkan takde hal nak kesana, maka tak dapatlah nak merasai burger mereka.Tup-tup umi perasan yang Woodfire burger …

FOOD REVIEW

Makan di 833 Lok Lok & Bubble Tea Kota Masai

Makan di 833 Lok Lok & Bubble Tea Kota Masai |Lama dah perati kedai ni dibuka, tetapi masih tak sempat nak bawa anak-anak ke sana sebab selalunya restoran ni penuh memanjang. Rezeki hari tu bawa mak dan mak mentua keluar makan, nampak kedai ni masih tak penuh orang lagi.Jadi kitorang terus ke sini.Restoran ni pun antara tempat makan best di pasir gudang. Selain tu boleh juga baca : KuuVancha Eco …