Christmas & New Year Buffet di Thistle Johor Bahru

Christmas & New Year Festive Buffet di Thistle Johor Bahru ni korang dah boleh buat tempahan dari sekarang.Yelah, kalau korang tempah awal dapatlah 15% Diskaun. Tak ke jimat tu? Dah boleh dine in ni boleh la bawa ahli keluarga untuk makan-makan sempena hari krismas ni kan.Tapi pastikan cukup 2 dosContinue Reading

Makan-Makan di Bandung Noodles Pasir Gudang | Setiap kali abang ipar umi balik ke sini, dia memang akan cari mee bandung di Johor ni. Memandangkan masa yang ada terlalu singkat, jadi umi cari port mee bandung yang dekat-dekat je.Sebab tu plan ke dua tempat lagi selepas mencari mee bandung. ActuallyContinue Reading

Kole Kacang Sedap

Kole Kacang Sedap Dari KakNgah Sebiji Adunan Atuk | Antara kuih kegemaran umi dari sejak umi kecil lagi.Memang tercari-cari orang yang buat sedap serupa atuk buat Mungkinlah sebab dulu umi dibesarkan oleh atuk menjadi umi salah seorang penggemar kole kacang.Actually atuk masa zaman muda mudi memang seorang tukang masak, pembuatContinue Reading

Work From Cafe Orked Coffee Taman Scientex | Yelah, asyik work from home je kan, dah alang-alang boleh Dine in tu kita buatlah work from cafe. Disebabkan blog umi hari tu ada masalah sitemap tak boleh nak crawl, jadi kita kenalah cari apa masalahnya supaya blog tak terus merudum segalaContinue Reading

Makan di Ikan bakar & celup2 D'bakau

Makan di Ikan bakar & celup2 D’bakau di Kongkong Masai D’Bakau Camp & Chalet.Suka suasana malam kat sana.Tapi kena tahanlah sebab banyak nyamuk. Masa baru-baru boleh dine ini tu, umi ajak bebudak ni makan di Celup tepung kongkong laut tu.Kiranya tak jauh la dari rumah.Memang dah lama aim nak makanContinue Reading