Showing 74 Result(s)
PRODUK REVIEW scrub St.Ives

St.Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub terbaru

St.Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub terbaru | Masa sampai hari tu dalam parcel pun dah berbau harum pink lemon dan Mandarin Orange ni.Packaging sangat² umi suka.Siap simpan kotak dia buat perhiasan kat rumah tu..Cantik kot.Semestinya korang dah pernah dengar kan tentang produk dari St.Ives ni.Kalau dulu aku guna pencuci muka aprikot St.Ives ni.Memang best.Tapi tulah,bila dah banyak sangat keluaran produk di pasaran,mulalah rambang mata nak memilih.Tup² …

PRODUK REVIEW

Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

Assalamualaikum Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan | Aku diantara penggemar koleksi lipstick.Walau tak banyak,tapi aku suka nak kumpulkannya.Warna-warna yang aku pilih pun adalah warna-warna Nude yang aku rasa sesuai dengan tona kulit aku.Jenis aku,bila pakai lipstick,memang tak suka terlalu terang dan terlalu gelap..Just nice.Sebab tu bila ada Lipstick baru yang ada di pasaran sana tu,yang kena dengan taste aku,aku akan usha..Yang penting affordable..  Ni hah…Imanni Cattleya Lipmatte gadget baru di …

PRODUK REVIEW

Kumpul 6 Koleksi Sukan Ria Carrie Junior terbaharu

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kanak-kanak memang suka bermain dengan air.Apatah lagi dengan adanya sabun.Boleh jadi riuh rendah jadinya bilik air tu. Apa taknya,bermain dengan air merupakan aktiviti yang paling dinantikan kanak-kanak dan waktu mndi adalah merupakan masa yang paling sesuai untuk bermain bersama permainan mereka.Walaupun mainan seringkali dilihat sekadar permainan dan sesuatu yang menyeronokkan,namun ia sebenarnya lebih dari itu.Mainan sekurang-kurangnya dapat menyediakan peluang untuk simanja belajar dalam pelbagai aspek pembangunan diri.Ia …

PRODUK REVIEW

Tisu Lembab Anti Bakteria Aiken untuk rasa bersih dan segar

Assalamualaikum  Tisu Lembab Anti Bakteria Aiken untuk rasa bersih dan segar | Dalam kehidupan kita seharian kita memang tak boleh nak elak daripada bakteria.Walaupun ia tidak dapat dilihat dengan mata kasar,namun ia sentiasa hidup didalam dan disekeliling kita.Bakteria dan kuman sangat cepat membiak sehingga ia mampu menyebarkan pelbagai penyakit.Salah satu cara yang berkesan adalah melalui penjagaan tangan agar ia sentiasa bersih. AIKEN adalah satu jenama yang dipercayai sebagai produk penjagaan …

RANDOM

Himalaya Nourishing Skin Cream terbaik untuk penjagaan kulit

Assalamualaikum Hai korang☺☺ happy November..Wah..dah masuk November kan..Sekejap je masa berlalu..Usia pun akan datang akan bertambah.Kulit pun makin tak tegang…eh…makin tua gitu..hahaha.. Ada kena mengena ke…hahaha..Actually lama dah aku nak up entry ni..Gambar dah lama duduk dalam draft.Dek kerana ada je kerja yang nak dibuat,maka terpaksalah hold dulu entry ni. Hah ni ha…Sebenarnya bila dekat office ni,dah jadi satu tabiat aku datang office pakai lotion,keluar tandas pakai lotion,lepas solat pun …

PRODUK REVIEW

Minyak ikan Omega 3 dari StemLabs

Assalamualaikum Hai korang☺☺Baru order hari isnin,selasa dah dapat..Hah..ni hah..aku beli Omega 3 Fish  Oil ni kat Lazada..Aku ingatkan nak beli dari satu produk ni,tapi memandangkan harganya tak mencukupi budget aku,jadi penyelesaiannya cari yang masih di dalam budget la. kan. Omega 3 Fish oil Capsule StemLabs Actually hari isnin hari tu aku dah beli Omega 3 ni,memang ingat nak cari kat farmasi je,tapi disebabkan aku takde masa nak menyinggah ke farmasi,lagi …

PRODUK REVIEW

Pentingnya pengambilan Vitamin C untuk badan dan kulit Wajah

Assalamualaikum Pentingnya pengambilan Vitamin C untuk badan dan kulit Wajah | Hai korang☺☺Actually aku bukanlah sesiapa pun yang nak bercerita pasal kecantikkan,tapi apa yang aku tahu dan amalkan,itulah yang perlu aku share dengan korang. Vitamin C ni aku memang wajib ambil setiap hari untuk mengelakkan kulit muka aku terus berminyak dan kusam.Dalam Vitamin C ni  mempunyai anti oksidan yang dapat mencegah sel badan dari dirosakkan oleh radikal bebas dan ia …

RANDOM

Kleenso Loving Home Series yang wajib ada di dalam rumah

Assalamualaikum Kleenso Loving Home Series  yang wajib ada di dalam rumah | yes,memang wajib ada di dalam rumah.Tak banyak pun tapi basic nya perlu ada. Sebab apa,sebab 4 produk ni sangat-sangat membantu aku membersihkan dalaman rumah dengan senang dan cepat sekali.Takdelah aku kena tunggu berjam-jam supaya semuanya nampak bersih. Jenama Kleenso ni kalau korang nak tahu bukanlah baru lagi di pasaran.Kat mana nak dapatkan produk ni? korang baca sampai habis …

RANDOM

MINYAK YU YEE CAP LIMAU minyak yang dipercayai turun temurun

Assalamualaikum Hai korang☺☺Pernah menjadi Kontroversi bila ramai yang mengatakan Produk Minyak YU Yee Cap Limau tidak HALAL.Tapi setelah kenyataan dari Jakim mengesahkan bahawa Minyak Yu Yee Cap limau ini adalah halal dan boleh digunakan oleh umat islam. Minyak Yu Yee Cap Limau ni dah lama bertapak di Malaysia ni.Setahu aku,minyak Yu Yee ini dah digunakan pada zaman aku baby lagi..Ko ghasee!! Of course dah lebih dari 30 tahun minyak ni …

PRODUK REVIEW

Mollus MySkinHope 5 in 1 Skincare

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Ada tak diantara korang yang ada masalah seperti jeragat,parut jerawat,sunburn ataupun tona tidak sekata? Ni aku ada nak memperkenalkan satu produk terbaru yang mempunyai 5 rangkaian dalam satu set produk ini iaitu Mollus MyskinHpe 5 in 1 Skincare.Uishhh bestkan.Produk ini dijamin tidak mempunyai Merkuri dan Bahan kimia terlarang dan ia adalah Natural Herba. Kelebihan yang terdapat pada MOLLUS MYSkinHope Skincare ini Membantu mencerahkan kulit Menyelesaikan masalah tona …