BEAUTY

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA | Nak tanggalkan make up, tapi susah betul nak cari yang betul-betul boleh tanggalkan makeup dengan mudah.Hah.Umi ada solution untuk para-para wanita bagi memudahkan kerja mereka.

Nak tanggalkan make up bagi umi, kalau tak kena dengan gayanya,mau kena berkali-kali cuci muka.Kalau pakai make up remover yang lain, confirm kena buat dua tiga kali bagi memastikan ia betul-betul bersih kan.Umi diperkenalkan satu produk dari Althea Korea ini iaitu PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA yang pastinya umi amat teruja untuk mencubanya.


PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA

Pore Purifying Serum Cleanser  ni boleh bertindak dengan dua cara tau.Sebab tu umi kata produk ni jimat.Apa dua cara yang boleh digunakan apabila menggunakan produk ni-

  • Pore purifying Serum digunakan untuk menanggalkan make up
  • Pore Purifying Serum digunakan juga untuk mencuci muka

Sangat jimat kan.Seriously kalau korang jenis yang bermake up tebal, memang senang sangat tau guna serum ni.Pembersih muka Pore Purfying ni terdapat serum di dalamnya tau.Bukan sahaja ianya boleh membersihkan kotoran pada kulit, malah produk ini langsung tidak mengeringkan kulit kita. PH yang seimbang di dalamnya membuatkan kulit sentiasa sihat.So, tak risaulah kulit muka umi lepas ni terus kering.

BAHAN YANG TERKANDUNG DI DALAM
PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA

  • MINT LEAF EXTRACT– Semua sedia maklum kan tentang daun pudina ni.Ia memberikan rasa sejuk di muka dan dapat menghilangkan kerengsaan pada kulit wajah.
  • JOJOBA SEED OIL– ia memberi kelembapan sehingga ke dalam kulit
  • TEA TREE LEAF EXTRACT – Sifat antibakteria yang ada di dalam cleanser ini mampu membersihkan kulit.

CARA GUNA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

TANGGALKAN MAKE UP

Step 1 : letakkan sedikit di telapak tangan

Step 2 : Urut lembut secara membulat di kulit muka bagi memastikan semua kotoran dan make up keluar.

Step 3: Bilas dengan air untuk menghilangkan kotoran yang sudah dikeluarkan tu, korang juga boleh mencuci muka dengan pembersih muka yng lain.

UNTUK MEMBERSIHKAN MUKA

Step 1 : Ia digunakan sebagai pembersih untuk melembapkan kulit.Titiskan beberapa amaun ke tapak tangan

Step 2 : Urut perlahan-lahan kulit muka korang dengan cara membulat untuk 5-10 saat, kemudian bilas dengan air bersih.

HaH…korang dah tau kan pasal kegunaan Pore Purifying Serum Cleanser ni.Ia taklah mahal manapun dengan isian  150ML ni hanya RM33.00 sahaja.

Tak lupa jugak, kalau korang membeli Produk Ekslusif Althea ni, korang akan dapat Free Shipping dengan menggunakan KOD PBSHIP

So, untuk korang yang ingin mendapatkan Produk ini terus dari website Althea, boleh terus ke Link  inihttps://my.althea.kr/pore-purifying-serum-cleanser atau terus ke website mereka untuk mencari beauty products yang lain di https://my.althea.kr

Sebelum tu, umi nak bagitau kat korang, umi nak perkenalkan satu lagi produk Althea kolaborasi bersama Titi Kamal..Apekah itu….Tunggu ye..

 

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *