Showing 20 Result(s)
BEAUTY

CETAPHIL GENTLE BRIGHT TECHNOLOGY AKHIRNYA TIBA

CETAPHIL GENTLE BRIGHT TECHNOLOGY AKHIRNYA TIBA | Memperkenalkan Cetaphil Bright Healthy Radiance, rangkaian penjagaan kulit direka khas untuk kulit orang Asia Cetaphil mempunyai rekod yang cukup dikenali dalam menyediakan solusi penjagaan kulit dengan asas perubatan dan dermatologi secara turun-temurun. Memberikan hanya yang terbaik kepada pengguna, Cetaphil adalah jenama yang dipercayai selama tujuh dekad memperkenalkan Bright Healthy Radiance, iaitu rangkaian penjagaan kulit pertama oleh syarikat yang direka untuk direka untuk mencerahkan …

cosmoderm tea tree oil
BEAUTY

10 Cara Hilangkan Jerawat Dengan Pantas

10 Cara Hilangkan Jerawat Dengan Pantas | Siapa tak risau kalau jerawat banyak tumbuh terutamanya di bahagian muka kan? Punca jerawat adakalanya disebabkan hormon dan adakalanya disebabkan pemakaian skincare yang tidak sesuai.Kalau korang nak tahu kedudukan jerawat juga mempengaruhi dalaman badan kita yang mempunyai masalah. Korang boleh refer di entry kedudukan jerawat yang perlu kita ketahui puncanya.Boleh refer entry umi DISINI.  Umi pun dulu pernah ada masalah jerawat yang serius …

BEAUTY INFO

Sehari cukup pengambilan sebiji buah Oren

Sehari cukup pengambilan sebiji buah Oren | umi pun tak pasti cukup atau tak. Kalau umi bila ada depan mata rasanya lebih dari sebijii. Itupun bukan sebiji sehari. Jarang sangat beli buah limau ni. Tapi kalau beli boleh tahan 3-4 hari jugak. Umi pernah baca khasiat oren ni diambil sebiji sehari. Jom lihat apa yang bestnya dan khasiat sebiji buah limau. KENAPA PERLU MAKAN BUAH OREN SEBIJI SEHARI Dari apa …

BEAUTY

Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah

Althea Make Up Box complete untuk wajah umi cantik | Cantik lah sangat kan.Tapi Dah cukup complete kan wajah umi dengan make up sempurna.Untuk Beginner macam umi dan tak selalu sangat bermake up mungkin dah cukup kan… Althea Make Up Box complete untuk Solekkan wajah   Seperti yang korang tahu, umi memang suka dengan produk beauty Korea ni.Kalau tak caya, boleh je search kat blog umi ni tentang Althea.Kalau sebelum-sebelum …

BEAUTY

Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist MESTI CUBA

Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist MESTI CUBA| Sesungguhnya umi teruja sangat nak cerita pasal produk kedua yang umi dapat dari Althea.kr Tempohari. Di dalam kotak yang umi dapat hari tu, terdapat dua produk Eklusif dari Althea.Yang lepas umi dah review tentang kehebatan produk menanggalkan make up sekaligus mencuci muka iaitu Pore Purfying Serum Cleanser yang umi katakan sangat-sangat diperlukan oleh mereka yang memakai make up.Produk 2 …

BEAUTY

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER DARI ALTHEA | Nak tanggalkan make up, tapi susah betul nak cari yang betul-betul boleh tanggalkan makeup dengan mudah.Hah.Umi ada solution untuk para-para wanita bagi memudahkan kerja mereka. Nak tanggalkan make up bagi umi, kalau tak kena dengan gayanya,mau kena berkali-kali cuci muka.Kalau pakai make up remover yang lain, confirm kena buat dua tiga kali bagi memastikan ia betul-betul bersih kan.Umi diperkenalkan satu produk dari Althea …

BEAUTY

Reneuf by La Estephe Sheet Mask Halal pertama di Malaysia

Reneuf by La Estephe Sheet Mask Halal pertama di Malaysia |Pernah tak teringin nak pakai masker, tetapi rasa was-was nak beli. Tapi ni umi ada satu produk yang mana korang sendiri dah baca tajuk di atas kan.Masker ni memang sesuai untuk kita orang islam kerana apa tau, kerana mask ni adalah Masker Halal pertama di Malaysia.Seriously umi pun terkejut jugak bila dapat tau ada company ni yang membuat masker dan …

BEAUTY

Petal Velvet Sunaway Sunscreen dari Althea.kr

Petal Velvet Sunaway Sunscreen dari Althea.kr | Mana lagi Online store yang menjual beauty products kalau tak di Online website Althea Korea kan.Of course kerana Althea Korea adalah salah satu Online store yang menjual pelbagai jenis produk kecantikkan dari Korea.Dah lama di sebut-sebut oleh mereka yang gemar dengan produk kecantikkan dari Korea ni. Kalau di entry yang lepas aku pernah ceritakan tentang satu produk yang aku dah pun cuba dari …