Pencuci Muka Pearlosophy Oxygen Super Cleanser membersih muka dengan berkesan dan ia merupakan salah satu produk dari Korea yang sangat mudah digunakan. Siapa yang taknak kan bila ada satu produk yang boleh membersih dan mencuci muka dengan lebih bersih dan lembut macam Pearlosophy Oxygen Cleanser ni. Produk ni juga adalahContinue Reading

Cabut Uban Betul ke Boleh Semakin Banyak? Risau pulak kan nak mencabut kalau semakin cabut semakin bertambah.Biasalah kan, bila umur dah 40 series ni makin banyaklah uban yang tumbuh. Tapi tengok jugak pada diri seseorang, kadang dengan faktor umur dan keturunan serta penyakit pun boleh nampak uban di rambut. RamaiContinue Reading

BAHAYA PENGAMBILAN VITAMIN C BERLEBIHAN

Bahaya pengambilan Vitamin C berlebihan ni, jadi perlu dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu atau ahli farmasi yang lain untuk pengambilan vitamin C terutamanya dalam pengambilan dos yang tinggi. Lagi pula dimusim wabak sekarang ni, ramai yang berlumba-lumba mengambil vitamin C dan tanpa sedar mereka telah mengambil vitamin C secara berlebihan.IaContinue Reading

Faktor-Faktor yang menyebabkan Jerawat Keluar

Faktor-Faktor yang menyebabkan Jerawat Keluar | Pernah dulu mengalami masalah jerawat yang teruk sampai hilang rasa keyakinan diri Bermula umi masuk kolej memang sakan la naik jerawat.Umi pun tak tau kenapa sampai macam tu sekali naik jerawatnya.Mungkin sebab stress belajar dan satu lagi silap pakai produk untuk muka.Tu yang jadiContinue Reading

Liang Pori Terbuka? Apa kesudahannya  kalau cerita pasal beauty tips ni bukan kepakaran umi.Siapa je kan tak nak kulit cantik. Ada sesetengah orang dikurniakan dengan kulit yang cantik,dan ada orang yang kurang cantik..Bukan jenis kulit macam sawo matang ke,hitam manis tu ye.Itu semua cantik je kejadiannya. Yang umi nak ceritkanContinue Reading