Wordless Wednesday #71 | Menara Kuantan 188

Wordless Wednesday #71 | Menara Kuantan 188 merupakan menara ikonik tertinggi di Pantai Timur dengan menaiki lift setinggi 104 meter.

Pengunjung akan disajikan pemandangan 360 darjah Bandar Kuantan yang menakjubkan sambil mengalami pengalaman mendebarkan menaiki lif kaca pada ketinggian 104 meter.

menara kuantan 188

menara kuantan 188

Eh..tetiba bangunan ni nampak senget..Tak sempat nak ambil gambar banyak dek budak-udak ni dok sibuk sangat nak pi sana sini.Sebab berhadapan dengan menara ni ada taman permainan.

Berdepan dengan Menara Kuantan ni pulak korang boleh ler singgah ke Kuantan Art Street macam dalam entry Naik Beca ni

pemandangan dari atas  menara.Cuma menara ni tak macam ler menara Tamingsari yang kita tak perlu nak berjalan.Dia akan berpusing sendiri.Menara Kuantan 188 ni ko kena berjalan 360 darjah dan boleh ler dapat tengok sekitarnya.

Tengok pemandangan waktu malam lagi cantik dari siang.Tapi disebabkan petang tu kami nak balik JB, jadi dapatlah merasa naik waktu siang.

Tiu pun kata pegawai tu diorang kena tutup awal waktu malam sebab terlalu ramai orang yang nak naik dalam satu masa.

Tunggulah umi story lagi tentang Menara Kuantan 188 ni.Ni umi letak ler dulu Wordless Wednesday #71 | Menara Kuantan 188 untuk entry ni.Kita sembang kemudia..hahaha

 

Loading

1 Comment

  1. Semalam komennya tutup, ni baru bukak ek hahahaha..
    Aku kalau gi KUantan, tidur di Hotek Sentral betul sebelah menara tu Eda., nanti pagi ke petang ke duduk kat tepi sungai tu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *