BLOG INFO

Why you should start an online business in 2020

Why you should start an online business in 2020

Zaman teknologi serba canggih peniaga online tumbuh macam cendawan selepas hujan.Ramai yang sudah memulakan perniagaan secara online apabila dilihat perniagaan diatas talian semakin mendapat sambutan oleh setiap lapisan masyarakt.So? Why you should start an online business in 2020?

Online business ni ramai yang melakukannya untuk mendapatkan pendapatan sampingan atau menjadi satu pendapatan yang tetap.Mereka terus berusaha untuk memajukan perniagaan mereka menerusi online.Tetapi adakah cara mereka melakukan online business ni mengikuti cara yang tepat atau sekadar buat mengikut apa yang mereka tahu.

 

8 SEBAB KENAPA PERLU MULAKAN PERNIAGAAN ONLINE

Ada beberapa sebab yang perlu korang tahu sebelum memulakan perniagaan online.Umi senaraikan 8 sebab kenapa kita perlu mulakan perniagaan online untuk tahun 2020.

Why you should start an online business in 2020

1- PENDAPATAN SAMPINGAN

Sebab utama kita perlu memulakan perniagaan online adalah untuk menjana pendapatan tambahan.Perniagaan online adalah salah satu pilihan yang terbaik kerana ia boleh dilakukan secara sambilan.

Ianya mudah untuk mula dan pulangan juga pantas, tidak sama memulakan perniagaan yang mempunyai premis atau kedai.

2 – FLEKSIBLE

Perniagaan online boleh dijalankan bila-bila masa sahaja dengan menggunakan smartphone.Kalau dilihat kini terdapat pelbagai perisian dan aplikasi yang membolehkan anda menjalankan perniagaan seperti promosi, menjawab pertanyaan pelanggan, memeriksa pesanan dan banyak lagi dengan hanya menggunakan smartphone.Dimana sahaja dan bila-bila masa.

3 – MUDAH UNTUK DIMULAKAN

Internet merupakan satu sumber yang besar untuk kita mendapatkan maklumat.Setiap hari kita melayari internet untuk bersosial, mendapat berita terkini dan semasa.Menonton cerita atau video di Youtube dan mencari maklumat menggunakan google.

Jadi kita harus menggunakan semua platform ni untuk membantu kita menjana pendapatan.Ia sesuatu yang mudah berbanding dari membuka kedai yang mungkin kita tiada langsung pengalaman.

4 – KEBEBASAN MEMBUAT PILIHAN

Belum terlambat untuk kita memulakan perniagaan pada tahun 2020 ni.Perniagaan internet membolehkan kita bebas membuat pilihan.Kita boleh memulakan perniagaan yang kita idamkan bila-bila masa sahaja asalkan ada kesungguhan.

5 – PANTAS MENDAPAT KEUNTUNGAN

Berbanding dengan mereka yang mempunyai kedai, ianya lebih pantas mejana keuntungan melalui perniagaan internet.Oleh kerana kos memulakan perniagaan internet adalah rendah, tambah kos overhead perniagaan internet juga rendah, untuk menjana keuntungan ianya lebih mudah dan pantas.

So, di mana pilihan anda?

6 –  TIDAK PERLU BERJUMPA PELANGGAN

Mungkin sebelum ni anda malu berniaga hanya kerana malu nak berjumpa pelanggan kan? Tetapi perniagaan online tidak memerlukan anda untuk berjumpa dengan pelanggan anda sendiri.

7 – KEBEBASAN MASA

Perkara utama yang menyeronokkan apabila berniaga secara online ni adalah kita punya banyak masa bersama keluarga.Berbanding kita yang mempunyai kedai, banyak masa akan dihabiskan di kedai sahaja.Tetapi perniagaan atas talian kita masih boleh menjawab segala pertanyaan, uruskan order customer apabila kita bersama keluarga kesayangan.

8 – KOS RENDAH

Sebab utama kita perlu berniaga secara online adalah kerana KOS.Kos yang perlu digunakan untuk berniaga secara online jauh beza modal yang dikeluarkan dari membuka kedai.

Dengan hanya ratusan ringgit sahaja anda boleh menggunakan social media seperti facebook, instagram, twitter dan yang lebih penting adalah dengan menggunakan website anda sendiri.

 

MAKE YOUR OWN WEBSITE

If you find a good web design price Malaysia, you don’t need to worries.Too much Web Design Malaysia you can find with good service and u can get a  website design consultation for free.

Go Get Space is one of the company in Malaysia offering good service for you.You can find above benefit if you choose them and you don’t worry about website price Malaysia because they can give good services for you.

 

Go Get Space pakar dalam rekabentuk laman web komersial samada anda memilih untuk rekabentuk laman web e-dagang ataupun rekabentuk laman web PKS dan Korporat.

Pereka laman web mereka akan merancang semula laman web anda untuk mendapatkan penampilan yang pantas. Dari perundingan pertama, setiap pelanggan dan setiap projek dikendalikan dan direka semula secara konsisten dari keperluan penggunanya. Mereka  melakukan reka bentuk semula dalam format untuk memastikan semua orang memahaminya dan mudah digunakan. Laman web reka bentuk semula moden yang bersih sangat berguna jika responsif, Mesra SEO di Halaman, dan mengandungi Multimedia dan Kandungan yang tepat!

KENAPA PERLU MEMILIH GO GET SPACE SEBAGAI WEB DESIGN ANDA

Reka bentuk Laman Web Responsif untuk pelanggan

Pereka laman web akan merancang laman web anda agar ianya dapat diakses oleh setiap pengguna dan setiap peranti.Yang pasti laman web yang mereka cipta akan mengekalkan standard web, kegunaan dan pendekatan reka bentuk baru, hasil yang cepat, responsif dan mesra pengguna.Mereka mencipta pengalaman pelanggan anda di desktop dan mudah alih sehingga responsif untuk mudah akses di mana-mana peranti.Semakin banyak penglibatan pengguna di laman web anda meningkatkan kemungkinan lebih banyak penukaran.

Why you should start an online business in 2020

Reka bentuk laman web yang dioptimumkan oleh SEO

Sangat penting SEO di dalam sesebuah website bagi pencarian di laman utama google.Reka bentuk laman web yang dicipta oleh mereka sangat bersesuaian dengan audience yang tepat bagi memperluaskan lagi jangkauan perniagaan anda.Mereka akan memastikan kandungan laman web anda lebih optimum dengan baik dan mesra SEO.Untuk membina laman web ni, haruslah memerlukan perancangan yang khusus dan memakan masa dan pendekatan struktur yang lebih baik.Dengan pemilihan reka bentu kdari mereka, anda akan mendapat semua itu tanpa sebarang kos.

Berfokus dengan apa yang diharapkan oleh pengguna

Go get space  akan memastikan penyelarasan strategi kandungan dan rekabentuk laman web seperti yang anda inginkan.

APA YANG DITAWARKAN OLEH GO GET SPACE DALAM MEREKA BENTUK LAMAN WEB ANDA

  • Perundingan
  • Strategi
  • Perlaksanaan
  • Pelancaran
  • Evaluation

 

Why you should start an online business in 2020? Bagi anda yang dah berjinak-jinak di dalam perniagaan online ni, perlu sebuah website yang boleh memudahkan anda untuk menyusun strategi pemasaran dengan lebih mudah dan teratur.

Tak perlu serabut untuk melayan pelanggan 24 jam.Dengan adanya website ni, anda tidak perlu banyak kerja dan mengabaikan tanggungjawab anda yang lain.

So, anda dah bersedia untuk perniagaan secara online untuk tahun 2020 ni? Dah terjawab persoalan Why you should start an online business in 2020?

 

 

 

 

 

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *