Update Blog!!!

Assalamualaikum
Alhamdulillah, dah pun sampai rumah.Semalam petang bergerak balik kota.Al maklumlah, hari ni kan cuti.En.husband dah ajak balik kampung, sukalah hati ni..hehehe..Seharian hari ni busy kemas kedai mak.Untuk pengetahuan korang, mak aku baru buka kedai menjual barangan makanan kering dan frozen food . Alhamdulillah, hasratnya tercapai.
Walaupun kedai mak, taklah begitu besar, tapi aku yakin insyallah, mendapat sambutan.kenapa aku cakap macam tu?? Sebabnya, dikampung aku, xde lagi orang jual apa yang mak aku jual.Lagipun harga barangan yang mak jual, sangat sangatlah memadai dan mampu milik..cewah.
Dari tengahari tadi, pergi beli stock kedai.dan aku adalah bagi idea untuk mencantikkan lagi kedai dan menguruskannsedikit akaun mak..fahamkan apa yang perlu mak buat untuk urusan jual beli supaya nanti mak taklah kacau adukkan duit kedai dan duit harian..Yelah, kadang kadang orang tua ni tak faham sangatkan.
So sebagai anak, apa yang mampu untuk aku tolong, insyallah, aku akan tolong.
So, lepas maghrib tadi, aku dah bergerak balik ke pasir gudang semula.Nasib baik awfiyah tak meragam sangat..
Tak menyempat nak update blog, sebab aku dah tak aktifkan internet untuk bulanan.Just guna wifi kat rumah je.Bila keluar dari rumah, terpaksalah,..so..takdelah internet..
Berangan cuti sekolah ni, nak tolong mak kat kedai..Bercuti lama la kat kampung nampaknya..suka, suka,,,

19 Comments

  1. All the best dan semoga maju jaya pada mak KSD dan KSD sekeluarga

  2. Wahh..bleh la ke kedai mak awak ye.. Alhamdulillah.. semoga bertambah rezeki mak awak sekeluarga..buka bisnes kedai mcm ni mmg laku.. lagi2 bebeku.. 🙂

  3. moga sukses selalu..kat mana kedai tu sis?

  4. Tahniah & good luck untuk business baru..

  5. semoga biz mak akak terus maju dan dimurahkan rezeki..memang seronok dok kampung kan kak 🙂

  6. moga bisnes mak akak mendapat sambutan..
    insya'allah..
    syok jugak dapat meniaga..

  7. bestnya dapat berniagakan. Sis, nti letaklah gambar kedai sekali 🙂

  8. berniaga kecil-kecil..mana taw nanti boleh berniaga besar2 plak..:)

  9. bagus berniaga…ada hasrat macam ni tapi tak tertunai lagi..

  10. selamat bercuti.. eh, header baru tukar eh? ke, saya je yg baru perasan.. hehehe

  11. wah…seronoknya.moga sentiasa suksess

  12. bestnye berniaga frozen food..moga bisnes bertambah maju ye

Leave a Reply

Your email address will not be published.