Tradisi Warisan Buffet Ramadhan Grand Paragon Hotel Johor

buffet ramadhan grand paragon

Tradisi Warisan Buffet Ramadhan Grand Paragon Hotel Johor 2022 menyajikan lebih 100 pilihan sajian kampung yang pastinya membuka selera korang di bulan puasa nanti.

Antara sajian tradisi warisan melayu yang sememangnya melazatkan adalah Ayam Opor Johor, siput sedut masak lemak cili padi, kari ketam nenas, daging berlado, Udang salted egg, Pucuk Ubi Masak lemak, Brokoli dan cendawan, itik salai gulai minang, nasi putih dan nasi Kabshah.

Boleh juga merasai kenikmatan Lamb Kuzi yang dihidangkan panas-panas lagi di bahagian stall pintu masuk para-para Cafe.Antara menu lain selain dari Roasted Whole Lamb Kuzi yang dihidangkan dengan sos special dan nasi beryani, dihidangkan juga Baked Salmon with Portugues style(sayur asin dan nenas) Sup utara berempah(daging campur,paru, tulang dan perut).Tidak lupa juga Kambing Gulai kawah, roti canai dan murtabak ayam/daging dengan dihidangkan ketupat lemang dan rendang.Ada juga serunding dan kuah kacang.

Oh ya, tak lupa juga korang mesti rasa durian goreng yang rangup dan sedap tu.

Terdapat juga Rotation stall yang menghidangkan roti john dan condiment.Rosted ayam madu dan itk panggang dengan sos gravy yang sedap

Terdapat juga banyak jenis sambal dan ulam-ulaman yang wajib korang cuba tau.

Bukan itu sahaja, ada station bakar-bakar yang menyediakan ikan bakar, sate, kuew tiaw goreng, lala dan pelbagai lagi la.

Itu belum masuk menu-menu tambahan yang lain, sebab tu korang kena berbuka puasa kat Grand Paragon Hotel Johor Bahru ni.

Nak tengok lagi menu lain dari di atas ni?

Ini adalah antara appertizer yang disediakan.Mesti korang nak tengok pulak bahagian dessert kan.Umi memang suka part ni tau.Sebab kalau ikut hati nak cuba semua dessert yang mereka hidangkan

sedap la kalau dapat pengat pisang, bubur kacang ,bubur pulut hitam ni kan.Haishh..Ok sekarang umi belanja menu dessert dia pulak

Taknak cerita banyak, korang nak dapatkan harga murah, boleh la buat pembelian Early bird macam kat bawah ni.

โœจ๐—˜๐—ฎ๐—ฟ๐—น๐˜† ๐—•๐—ถ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ป๐—ด:
RM95nett/Adult
RM45nett/Child (5-11 years)
*Purchase on or before 31st March 2022
โœจ ๐—ก๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—น ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ป๐—ด:
RM118nett/Adult โ€“ BUY 5 FREE 1
RM55nett/Child (5-11 years)
๐ŸŽผAngklung Performance
6.30pm to 7.10pm
7.45pm to 8.30pm
Ramadan Buffet Dinner @ Cafรฉ Para Para (Level G)
๐Ÿ“… 4th April until 30th April 2022
โฐ 7pm to 10pm
๐Ÿ“Ž T&Cs Apply
*Price inclusive of 6% service tax
*Not valid in conjunction with any other promotions or offers
*RM95nett โ€“ exclusive pricing for Senior Citizen (Age 55 and above)
*Pictures for illustration purpose only

For Booking & Enquiries:
๐†๐ซ๐š๐ง๐ ๐๐š๐ซ๐š๐ ๐จ๐ง ๐‡๐จ๐ญ๐ž๐ฅ
๐Ÿ“ž https://bit.ly/3s1OCZi
โ˜Ž +607-268 5255 / 5252 / 5222
๐Ÿ“ฉ fnbcoor@grandparagonhotel.com.my / info@grandparagonhotel.com.my
๐Ÿ“18, Jalan Harimau, Taman Century, 80250 Johor Bahru, Johor
#RamadanBuffet #grandparagon #hoteljb

Baca Juga :ย  Senarai Buffet Ramadhan Sekitar Johor Bahru 2022

Oh ya, tak lupa juga jika korang berbuka puasa di Grand Paragon Hotel Johor bahru, korang akan didendangkan dengan persembahan angklung dari Al-Malik Bin Razali ni..

ย 

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan korang.Jangan lupa untuk pembelian awal tu tau.Barulah dapat diskaun sikit..hhehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.