TITAN SUMMIT 2021 BELAJAR PENGALAMAN USAHAWAN PELBAGAI INDUSTRI

Titan SUMMIT 2021

TITAN SUMMIT 2021 BELAJAR PENGALAMAN DARI USAHAWAN PELBAGAI INDUSTRI|Program Titan Summit 2021 menampilkan usahawan tempatan yang berkongsi pengalaman dan hasil sebenar untuk mendorong PKS menggunakan digitalisasi dengan cepat.

Bila dengar tentang Richworks mestilah korang kenalkan dengan Dato Wira Azizan Osman ni.Beliau adalah seorang  jurulatih bertaraf dunia oleh International Coach Guild (ICG) dalam bidang perniagaan, pemasaran, kepimpinan dan penguasaan potensi diri.

Kalau dengar cerita pasal usahawan-usahawan yang  dah join seminar bangkit bisnes dari krisis 3.0 dan seminar-seminar sebelumnya mesti kita bangga sebab Richworks mampu melahirkan usahawan-usahawan yang berjaya dalam perniagaan mereka.

Dimusim sekarang ni banyak usahawan-usahawan yang mengeluh perniagaan tidak seperti yang mereka harapkan dan ada yang sampai gulung tikar.Kesian umi tengok mereka-mereka yang banyak terjejas dek pendemik covid-19 ni.Ada juga yang ambil peluang ini untuk mencuba pelbagai jenis perniagaan yang bersesuaian dengan musim sekarang ni.

Jadi yang pandai ambil peluang tu, mereka akan terus berjaya.Tapi nak berjaya kena pandai.Kalau kita takde strategi dalam menjual, macam mana si makcik bawang tu nak tau kita jual makanan.Contohnya la kan, umi kena berhenti kerja, terus umi plan nak jual makanan.Jadi siap pacak payung, tunggu orang datang je membeli.Agak-agak ada tak orang beli kalau kita tak war-warkan apa yang kita jual tu.Memang taklah.Jadi apa yang kita perlu buat? Of course kita kena tau strategi pemasaran yang betul untuk kekal lama dalam bisnes yang kita buat.

Tak kisahlah apa pun perniagaan yang kita buat, kita kena taulah risikonya untuk masa akan datang.Bila kita dah tau sekarang ni musim pendemik, agak-agaknya perniagaan apa yang kita nak buat.Kadang-kadang umi pun bercita-cita gitu jugak.Tapi fikir perniagaan apa yang sesuai di musim sekarang ni.Ramai je orang berubah profession mereka contohnya dari seorang engineer kepada seorang pembuat kek.Sebab apa, sebab dia nampak potensi perniagaan tu lebih besar dari jawatan mereka.Semua tu tak mustahil.Jadi kita tak boleh takut dengan kegagalan.

Cerita pasal kegagalan dalam bisnes ni, hari tu  umi ada terbaca tentang seorang usahawan ni, yang sememangnya dia adalah antara usahawan wedding planner yang dikenali, tetapi terpaksa melupakan perniagaan beliau kerana musim sekarang takde orang nak buat majlis besar-besaran pun.Jadi apa jadi dengan perniagaan beliau?Apa yang beliau buat bila perniagaan wedding planner dan event decoration tak dapat sambutan dimusim ini?

Bila umi baca success stories di website Richworks ni, salah seorang anak murid Dr Azizan, umi tak sangka beliau ni dulu wedding planner tau.Dan umi rasa dia seorang yang hebat.Hebat mencari peluang di musim pendemik ni bila beliau memulakan perniagaan Bajanas yang sekarang ni mempunyai 14 ribu orang agen yang berdaftar dengan beliau di bawah Bajanas Sdn Bhd.

Bagi umi menjual baja di musim pendemik ni sesuatu yang berbaloi juga sebab bila terjadinya Pendemik ni, ramailah orang yang suka deko-deko.Yang suka bercucuk tanam.Baru nak kenal “BERBUDI PADA TANAH”.Sampaikan tanah yang sekangkang kera pun dijadikan tempat untuk bercucuk tanam.Yelah, masa tulah ada masa nak bercucuk tanam, nak berjimat dengan menanam sayur-sayuran yang boleh dimakan setiap hari.Jadi jimat dari segi kewangan untuk membeli makanan yang kita tak perlu pun nak beli kat kedai.Kalau tak, takdelah wujudnya group deko, group pokok-pokok semua tu kan?

Sebab tu bila terbaca tentang Tuan Muhammad Nazrul Nazaruddin ni, umi rasa dia seorang yang hebat.Bijak mengambil peluang untuk terus menapak dalam dunia bisnes.Kalau korang tak tau cerita beliau, meh umi share sikitlah tentang pengalaman beliau dari beliau memulakan bisnes wedding plannner sehinggalah bisnes Bajanas selepas beliau menghadiri Richworks academy.

Beliau adalah salah seorang anak murid Dr Azizan.Hah!! nampak tak hasil dari menghadiri Richworks bangkit ni.Korang boleh baca success stories mereka yang pernah join Seminar Dr Azizan.Mereka antara usahawan dari senarai titan Richworks tau.Jom kita baca sedikit tentang latar belakang Tuan Muhammad Nazrul Nazaruddin tentang perniagaan beliau selepas perniagaan wedding planner beliau tidak dapat diteruskan.

WEDDING PLANNER & EVENT DECORATION NAS GREAT IDEA

Dulunya Tuan Nazrul  adalah seorang wedding planner yang berjaya dengan jualan jutaan ringgit, namun pandemik yang melanda kita sejak akhir-akhir ini memberikan kesan kepada beliau.Ekoran tidak beroperasi berbulan-bulan sejak 18 mac 2020, beliau tiada pendapatan sehinggakan duit deposit pelanggan perlu dipulangkan.

Alhamdulillah beliau telah bertindak awal dengan menghadirkan diri ke program RYBB yang dianjurkan oleh titan richworks.Selepas itu beliau mula berfikir untuk menukar bisnesnya.

Jauh kan bila kita lihat bisnes yang dilakukan oleh beliau dari wedding planner ke pengeluar baja yang terkenal di Malaysia ni.

PENGELUAR BAJANAS YANG SEMAKIN MELONJAK NAIK

Ikutkan cerita Founder kepada Bajanas Sdn Bhd ni, beliau menghadapi dugaan besar sehinggakan beliau mengutip sampah setiap malam untuk dijadikan baja.

Kini Bajanas yang diusahakan sudah nampak hasilnya dengan kepakaran dalam membantu manusia untuk jimat belanja dan jana pendapatan dengan merawat alam semulajadi tanpa bahan kimia.

BUKAN MUDAH UNTUK MENGELUARKAN PRODUK BAJANAS

Nak senang bukan mudah.Untuk menghasilkan baja yang berkualiti tinggi ini, nak dapatkan raw material untuk proses nak  buat baja bukannya mudah.

Beliau terpaksa keluar setiap malam untuk pergi mengutip sisa bahan dari peniaga dan juga restoran.Proses nak buat baja ni dibuat secara manual menggunakan tenaga manusia.

Dari situ permintaan semakin tinggi.Dan adanya team pengurusan dan leader-leader untuk uruskan bisnes.Dan bakal berpindah kepada kilang pengeluaran yang lebih sistematik untuk menampung permintaan.Jualan beliau pada tahun lalu berjaya mencecah RM2.1 juta dan pada 2021 hingga februari lalu sahaja, alhamdulillah jualan sudah capai RM2.3 juta.Apatah lagi beliau berjaya cipta rekod dengan menyaksikan dalam tempoh 4 hari saja berjaya capai jualan RM1juta .

wow ke wow??

Perkara betul yang dilakukan ketika PKP agar dapat bertahan malah bangkit semula dengan mengikut teori SHERPA.Selain itu beliau melihat sebuah bisnes disebabkan energy, terus fokus di samping sentiasa belajar, upgrade diri sertakan berkongsikan ilmu itu.Beliau berkata usahawan juga tidak boleh cepat selesa dan jangan berhenti belajar disamping mengajar kepada orang lain.

Boleh tengok montaj video dari Richworks tentang bisness beliau.

 

 

MENGAPA BUAT BISNES?

Tuan Nazrul mahu menjalankan bisnes kerana ia dilihat suatu platform untuk jana pendapatan, umpama tempat mencangkul duit.Namun benda penting baginya yang menjadi asbab untuk beliau berbisnes adalah bagi bantu orang lain dalam 3 perkara sebelum seseorang  meninggal dunia iaitu bersedekah, berkongsikan ilmu bermanfaat dan dapatkan doa anak-anak soleh.

KENAPA PILIH BERSAMA RICHWORKS?

Sebelum ni beliau sudah banyak pergi ke seminar dan program,dalam dan luar negara namun dilihat Richworks mempunyai perbezaan.Bila kita lihat dari bisnes pertama beliau sehinggalah ke bisnes baja ni, beliau masih lagi bersama Richworks dengan mendapat bimbingan secara dekat bersama Menthor Datuk Wira Dr Azizan Osman.Beliau sudah menyertai Titanium Circle sekitar 15 bulan dengan banyak perkara dipelajari bukan saja dari Menthor malah dikalangan circle yang ada.

Begitulah cerita tentang anak murid dr azizan yang berjaya dengan perniagaan Bajanas.Tak rugi untuk kita join seminar dari Richworks Academy ni walaupun orang kata harga kelas titanium dr azizan ni mahal.Tapi bila fikir balik, harga seminar dr azizan 2021 yang ditawarkan sangat-sangat berbaloi apabila kita lihat hasil yang kita akan dapat kelak.

Jika korang adalah seorang peniaga yang masih lagi mencari ilmu dalam bagaimana nak menjadi titan richworks ni, korang boleh ke Richworks on demand untuk mendaftar ke seminar ni.Korang boleh juga baca tentang Richworks bangkit.Mana tau korang akan menjadi senarai titan richworks satu hari nanti.

Matlamat ingin dicapai Bajanas

Bajanas mahu menyaksikan tersenarai dalam bursa saham dengan tersenarai dalam IPO sehingga jualan RM2.5 bilion di seluruh dunia dengan rangkaian kompleks pertanian organik sendiri.

Ianya nanti akan menjadi tumpuan orang ramai belajar pentingnya untuk jaga alam semula jadi di sekitar negara Asia untuk membantu manusia sejagat.

Jadi adakah korang ingin mengikut jejak langkah Tuan Nazrul yang berjaya dalam perniagaan yang baru diceburinya.Korang kena dengar perkongsian jatuh bangun usahawan Jutaan dari 20 industri yang berlainan ini.

Korang boleh sertai TITAN SUMMIT 2021 10x Bina bisnes berjaya yang akan berlangsung pada 24-26 september 2021 ini.apa itu Titam Summit 2021 ni?

APA ITU TITAN SUMMIT 2021 10x BINA BISNES BERJAYA

titam summit 2021

Nak belajar dari jatuh bangun perniagaan 100 Jutawan Usahawan dari Pelbagai Industri?

Program Titan Summit 2021 menampilkan usahawan tempatan yang berkongsi pengalaman dan hasil sebenar untuk mendorong PKS menggunakan digitalisasi dengan cepat.

Program akan menyaksikan satu siri inisiatif dilancarkan dalam beberapa bulan ke depan, termasuk pelbagai kandungan, pengalaman dan platform untuk PKS untuk mendapatkan pandangan dari mereka yang sudah berjaya.

RichWorks kekal membimbing usahawan setiap langkah dan membantu mereka memanfaatkan teknologi terbaik untuk sentiasa berada di hadapan dalam dunia yang terus berubah dengan pantas.

Usahawan menunjukkan bahawa situasi yang paling sukar dapat menghasilkan yang terbaik dalam diri kita, dan satu segmen yang menunjukkan ini adalah PKS. Diilhamkan oleh semangat keusahawanan dan peranan penting mereka dalam ekonomi digital, RichWorks telah melancarkan program Titan Summit untuk membantu mereka mempercepat pengaktifan semula perniagaan dan membina ketahanan untuk masa depan melalui digitalisasi sepanjang krisis ini

Titan SUMMIT 2021

Seminar yang akan berlangsung selama tiga hari dilakukan secara visual bagi membantu lebih ramai usahawan dari IPKS.

 

Jadi korang Nak belajar semua ini? Mereka terbukti Bina Bisnes dari Zero:
  • Zero kos marketing
  • Sistem dropship
  • Sistem stokis/agen
  • kekuatan sales team
  • Brand leadership power
  • Pandai cari dan latih staff
  • Pandai handle sales team
  • Pandai bina distribution 

Dan banyak lagi yang korang boleh dapat apabila korang join TITAN SUMMIT 2021.Klik NAK JOIN untuk terus mendaftar.

Sekarang adalah masa terbaik untuk bina perniagaan online anda dan belajar daripada 100 orang usahawan Jutawan

Cepat JOIN sekarang dengan klik Link Pendaftaran di SINI

JANGAN TANGGUH LAGI!!

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Berkat kegigihan dan menthor yang betul membuahkan hasil. Sangat terinspirasi dengan kisah founder Bajanas ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.