theAsianParent Apps beri banyak Panduan Kepada Ibubapa

theAsianParent App beri banyak Panduan Kepada Ibubapa

theAsianParent Apps beri banyak Panduan Kepada Ibubapa | Satu Aplikasi dengan beribu macam maklumat kepada ibubapa.

Begitulah aplikasi yang ingin umi perkenalkan pada korang semua dan Aplikasi TheAsianParent ni sangat-sangat berguna kepada ibubapa diluar sana tau.Yelah, apa taknya di dalam satu aplikasi ni, korang boleh mendapatkan semuanya hanya di hujung hari sahaja.Tak ke mudah tu?

Apa itu theAsianParent

theAsianparent Malaysia adalah rangkaian penonton di bawah Kumpulan Tickled Media. Bermula pada September 2009 di Singapura, theAsianparent kini menjadi laman web ibu bapa terbesar di Asia Tenggara dengan kehadiran di 12 negara. Ia juga bersifat hiper untuk menampilkan kandungan dalam 11 bahasa: Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu, Bahasa Indonesia, Thai, Filipina, Vietnam, Hindi, Tamil, Cina, Sinhala, dan Jepun.

TheAsianparent bercakap kepada setiap peringkat dan keutamaan perjalanan seorang ibu Asia – dari pra-konsepsi kehamilan dan menyusu, dan juga bagaimana untuk membesarkan anak-anak yang bahagia, sihat dan yakin.

theAsianParent  membantu kita untuk mencari sebarang jenis maklumat tentang tips dan maklumat tentang anak-anak dari saat mereka di dalam perut sehinggalah mereka lahir.

Ibubapa juga boleh track dan monitor setiap perjalanan kehamilan mereka dengan aplikasi ni.Malah selepas kehamilan juga mereka boleh menjejaki perkembangan anak-anak sehingga usia 6 tahun.

theAsianParent Apps beri banyak Panduan Kepada Ibubapa

Beberapa minggu yang lepas theAsianparent telah melancarkan aplikasi mereka bagi memudahkan ibubapa di Malaysia mendapat info dan tips serta apa jua tentang anak-anak di dalam satu aplikasi.

“Kami memberi tumpuan kepada memperkasakan ibu bapa di Asia dan memberi mereka alat untuk menyokong perjalanan keibubapaan mereka. Melalui aplikasi kami, kami berusaha untuk mewujudkan rasa masyarakat dan ruang yang selamat untuk ibu bapa yang semakin memeluk gaya hidup digital, “kata Serina Sue, Timbalan Pengurus Negara MalaysiaAsia.

 

theAsianParent Apps beri banyak Panduan Kepada Ibubapa

Umi sendiri adalah salah seorang pengguna kepada Aplikasi theAsianparent ni tau.Dan tentunya umi salah seorang VIP MEMBER kepada theAsianParent.Memang segala maklumat tentang anak-anak umi boleh dapati disini.Bukan itu sahaja.sebarang masalah yang kita hadapi berkenaan dengan anak-anak ni kita boleh share dengan pengguna lain.

APA YANG ADA DI DALAM APLIKASI theAsianParent ni?

Korang wajib install aplikasi ni tau kerana banyak ilmu parentings dan juga kemudahan yang memudahkan korang untuk track pregnancy journey korang tu.Apa tools yang ada di dalam aplikasi ni?

  • Pregnancy Tracker
  • Baby Tracker
  • Food & Nutrition
  • Checklist
  • Medicines

theAsianParent  membantu kita untuk mencari sebarang jenis maklumat tentang tips dan maklumat tentang anak-anak dari saat mereka di dalam perut sehinggalah mereka lahir.

Bukan itu sahaja tau, korang juga boleh join komuniti yang ada di dalam aplikasi ni seperti

  • Ask other parents
  • Photobooth
  • pool
  • Bookmarks

theAsianParent  membantu kita untuk mencari sebarang jenis maklumat tentang tips dan maklumat tentang anak-anak dari saat mereka di dalam perut sehinggalah mereka lahir.

Apa lagi yang menarik bila korang Install Aplikasi theAsianParent?

  • Contest
  • Points
  • Rewards
  • Leaderboard
  • VIP member

theAsianParent  membantu kita untuk mencari sebarang jenis maklumat tentang tips dan maklumat tentang anak-anak dari saat mereka di dalam perut sehinggalah mereka lahir.

Bukan itu sahaja..Banyak koleksi lagu untuk anak-anak tau..Umi pun seronok..hehehehe

Menarik bukan? Serius memang menarik.Lagi banyak korang berinteraksi di Aplikasi ni, lebih banyak point yang korang dapat.Oh ya…tak lupa jugak, wajib korang join contest di dalam aplikasi theAsianparent ni kerana banyak hadiah menarik yang diberikan tau.

CARA DOWNLOAD APLIKASI theAsianParent

Pengguna Android boleh terus download theAsianParent App di Playstore  dan IOS boleh terus donwload aplikasi ni Apps Store.Langkah mudah untuk sign up akan diberikan sebaik sahaja korang  install aplikasi ni ye.Sangat mudah 🙂 

 

Untuk Maklumat lanjut boleh terus ke website mereka  
 https://my.theasianparent.com/

atau  follow theAsianparent at Facebook
 https://www.facebook.com/theAsianparentMY/

dan  Instagram
 https://www.instagram.com/theAsianparent_my

Related Posts

One thought on “theAsianParent App beri banyak Panduan Kepada Ibubapa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *