Teringinkan Cekodok Pisang

Assalamualaikum
Cerita ni dari pagi tadi.Start dari hidupkan enjin kereta nak ke tempat kerja lagi,otak ni dah ligat nak cari sarapan apa.Tetiba teringat kat cekodok pisang yang pernah aku beli dekat aatu kedai ni dulu..
Tapi malangnya yang dicari takde dah kat kedai tu.Siap tanya kat akak kedai tu.Dia kata dah lama tak buat.Pasrah jelah kan nampaknya.Mybe takde rezeki baby nak makan.
Sampai ke petang pun still ingat lagi kat Cekodok pisang.Tetiba teringat mak ada bagi pisang emas masa balik minggu lepas.

taraaaa….ada sikit lagi tu..Memang cukup sangatkn nak buat
Maka dengan gigih dan tak sampailah berjam jam kat dapur tu,akhirnya siap apa yang diinginkan..
Dah pun selamat masuk dalam perut..Kena pulak dengan teh O panas kan..Memanglah ummmphhh..
itu saja untuk minum petang hari ni.mood ibu mengandung ni memang tak boleh nak di jangka kerajinannya..hehe

8 Comments

  1. tula kak, kadang-kadang saya kalo dah teringin, buat sendiri sebab cari-cari tak jumpa apa yang diinginkan

  2. Kalau tekak teringin, mmg sangguplah cari kat mana pun. Ni kira rajinlah ni, sebab sanggup buat sendiri…

  3. terliur pulak. makan panas-panas sedap ni

Leave a Reply

Your email address will not be published.