TAHNIAH BELL NGASRI MENANG BINTANG PALING POPULAR ABPBH 2023

TAHNIAH BELL NGASRI MENANG BINTANG PALING POPULAR ABPBH 2023 dan beliau sememangnya layak untuk menjadi bintang popular.

Bell Ngasri  telah berkecimpung dalam dunia seni tanahair dekat 35 tahun lamanya, umi pernah bersua muka dengan dia masa majlis perkahwinan sepupu dia di Telok Sengat seingat umi.Masa tu bell masih remaja lagi.Dan haruslah umi meminati dia dari dia kecil lagi kan.

Antara drama yang umi suka tengok dulu ialah Pa’e  and lakonan masa kecil dia tu si cili padi.Memang kelakar kan cerita tu.Kalaulah tv boleh keluarkan balik cerita lama Bell Ngasri pun best kan.

Alhamdulillah rezeki bell ngasri tahun ni untuk menjadi Bintang Paling Popular ABPBH 2023.

BIODATA BELL NGASRI

Nama sebenar Bell ialah Nasrizal Ngasri yang lahir pada 30 September 1980.Merupakan anak kepada Penyiar terkenal,Ngasri Sain dan merupakan abang kepada Anne Ngasri

Pernah menerima Anugerah Skrin 1998 kategori Aktor Pembantu Terbaik.Maharaja Lawak Mega 2021 dalam kumpulan Tobat.Anugerah Personaliti Industri & Usahawan Malaysia dalam kategori Aktor Versatile Pilihan Malaysia dan beberapa anugerah lagi.

Banyak lakonan yang telah dilakonkan oleh Bell Ngasri antaranya Pa’e, Kampung latah kena kuarantin, Rumah pusaka di simpang jalan,Bisikan remaja dan banyak lagi.

Banyak sangat drama dan filem yang telah dilakonkan oleh Bell dan umi rasa berbaloi dengan usaha yang dilakukan Bell selama hari ni kan.

Jadi apa salahnya kita support antara artis yang dah lama berkecimpung dalam industri.Walaupun lakonannya bukan menjadi watak utama, tetapi tanpa watak  di belakang watak utama, takkan sempurnalah sesuatu drama atau filem tu kan?

 

And all the best to Bell.Harap lepas ni banyak lagi job yang dia dapat dan dihargai dengan bakat yang dia ada.

 

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *