Tips Bijak Berbelanja di Musim Perayaan

Tips Bijak Berbelanja di Musim Perayaan | Lagi beberapa hari lagi kita akan menyambut hari raya kan? Mesti dah ready dengan persediaan menyambut syawal. Walaupun Negara di landa dengan Covid-19 ni, hari raya tetap diraikan walaupun dengan keadaan yang serba sederhana.Dapat berkumpul di pagi raya pun dah cukup bersyukur padaContinue Reading

AMALAN ZIKIR DAN DOA KETIKA MEMASAK

AMALAN ZIKIR DAN DOA KETIKA MEMASAK|Nak menjaga anak dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak di zaman sekarang ni sangatlah mencabar. Sebagai ibu,tak terkecuali umi,sering dan sangat perlu untuk belajar untuk menjadi ibu bapa yang terbaik untuk anak-anak. walau kadang kala kita merasa letih dengan tugas seharian,sedikit sebanyak ilmu keibu bapaanContinue Reading

TIPS UNTUK HILANGKAN STRESS

Tiada manusia di atas muka bumi ni hari-hari hidupnya takde stress.Kadangkala stress tu datang mungkin dari kita sendiri ataupun sebab perkara-perkara lain.Stress ni kalau diambil serius, boleh jadikan kita hypertension tau.Untuk mengelakkan diri kita ni  stress tahap melampau, apa kata cuba tips untuk hilangkan stress ni. Umi pun ada hari-hariContinue Reading

TIPS UNTUK MEMBINA MOTIVASI DIRI

Tips membina motivasi diri | Tak salah untuk kita rasa down apabila berlaku sesuatu perkara dalam diri kita.Tetapi jangan jadikan ianya beban dalam diri sehinggakan kita terus hilang keyakinan dalam diri. Bila kurang keyakinan dalam diri, ini menyebabkan seseorang itu kurang berdaya saing dan sukar untuk mengecapi kejayaan.Rasa macam kitaContinue Reading

Tips atasi Kulit kering pada kaki dan tangan

Selalu jadi masalah bila kita mempunyai masalah kulit kering pada kaki dan tangan kan.Macam mana nak atasinya?Nak tau apa tips atasi kulit kering pada kaki dan tangan ni? Mesti korang pun ada masalah kulit kering pada kaki dan tangan kan.Maknanya keseluruhan badanlah kiranya.Tapi di bahagian muka korang berminyak.Kulit kering niContinue Reading