Showing 124 Result(s)
AMALAN ZIKIR DAN DOA KETIKA MEMASAK
FAMILY PARENTING

AMALAN ZIKIR DAN DOA KETIKA MEMASAK

AMALAN ZIKIR DAN DOA KETIKA MEMASAK|Nak menjaga anak dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak di zaman sekarang ni sangatlah mencabar. Sebagai ibu,tak terkecuali umi,sering dan sangat perlu untuk belajar untuk menjadi ibu bapa yang terbaik untuk anak-anak. walau kadang kala kita merasa letih dengan tugas seharian,sedikit sebanyak ilmu keibu bapaan itu perlu untuk kita membesarkan anak-anak kita.Umi tak naklah komen kepada anak orang kerana apa,kerana takut yang diri kita  sendiri …

TIPS UNTUK HILANGKAN STRESS
TIPS

TIPS UNTUK HILANGKAN STRES

Tiada manusia di atas muka bumi ni hari-hari hidupnya takde stress.Kadangkala stress tu datang mungkin dari kita sendiri ataupun sebab perkara-perkara lain.Stress ni kalau diambil serius, boleh jadikan kita hypertension tau.Untuk mengelakkan diri kita ni  stress tahap melampau, apa kata cuba tips untuk hilangkan stress ni. Umi pun ada hari-hari yang stressnya melampaui batas.Kadangkala bila stress tu datang dan kita tak dapat atasinya, mulalah menimbulkan pergaduhan, kemarahan dipihak yang lain …

TIPS UNTUK MEMBINA MOTIVASI DIRI
TIPS

TIPS UNTUK MEMBINA MOTIVASI DIRI

Tips membina motivasi diri | Tak salah untuk kita rasa down apabila berlaku sesuatu perkara dalam diri kita.Tetapi jangan jadikan ianya beban dalam diri sehinggakan kita terus hilang keyakinan dalam diri. Bila kurang keyakinan dalam diri, ini menyebabkan seseorang itu kurang berdaya saing dan sukar untuk mengecapi kejayaan.Rasa macam kita nak sorok diri kita dari dilihat di khalayak ramai. Kita kena tahu apakah punca kita kurang keyakinan diri untuk bergaul, …

Tips atasi Kulit kering pada kaki dan tangan
TIPS

Tips atasi Kulit kering pada kaki dan tangan

Selalu jadi masalah bila kita mempunyai masalah kulit kering pada kaki dan tangan kan.Macam mana nak atasinya?Nak tau apa tips atasi kulit kering pada kaki dan tangan ni? Mesti korang pun ada masalah kulit kering pada kaki dan tangan kan.Maknanya keseluruhan badanlah kiranya.Tapi di bahagian muka korang berminyak.Kulit kering ni nampak hodoh sikit tau.Kalau kita tergarik apa-apa je mesti akan nampak kesan garik tu.Hah..tu tandanya kulit korang memang kering.Kalau korang …

tips didik anak berpuasa
PARENTING

Tips didik anak berpuasa

Tips didik anak berpuasa| Hai korang☺☺alhamdulillah..Ramadhan ke 8 dah kita kan.Bila ada anak yang sudah mula nak berpuasa ni seronok.Tapi dalam keseronokkan tu ada jugaklah yang terpaksa berkeras dengan anak untuk suruh diorang berpuasa. Walaupun umi masih lagi belum ada anak yang mampu untuk berpuasa,tapi kena ada sedikit ilmu untuk umi belajar supaya nanti bila naura dan awfiyah dah boleh puasa,umi boleh gunakan tips untuk didik anak berpuasa.Berpuasa ni, jangan …

Pemilihan Cermin Mata Fleksibel Untuk Kali Ini
Nagging TIPS

Pemilihan Cermin Mata Fleksibel Untuk Kali Ini

Pemilihan Cermin Mata Fleksibel Untuk Kali Ini|Hai korang.Sebenarnya ada cerita nak diceritakan sebelum timbulnya entry ni,tapi memandangkan banyak benau kerja yang tertangguh pasal cerita tu,so kita abaikan dan update kisah terbaru ni..hehehe..Actually selepas peristiwa rumah kena masuk orang tu,hah..siapa yang follow umi kat fb mesti tau ceritanya,,Itulah cerita yang aku nak ceritakan,tapi…nantilah dulu… Actually,selepas peristiwa tu,aku balik kampung..Saja nak tenangkan fikiran memandangkan rasa takut lagi nak duduk rumah untuk dua …

Ajar anak cara kemas Mainan mereka sendiri
parenting blogger Parenting moments TIPS

Ajar anak cara kemas Mainan mereka sendiri

Ajar anak cara kemas Mainan mereka sendiri | Stressed sangat tau bila nampak mainan bersepah.Kalau tak dibelikan mainan kang,dia boring pulak,takde kang aktiviti untuk dia.Bila dah banyak sangat mainan,bersepah pulak. Kadang² tu bila mood dia baik,oklah dia akan kemas,kalau mood malas dia datang,bila aku suruh dia kemas,dia pulak yang suruh kita kemas..Bertuah kan budak sorang ni.Walaupun kadangkala timbul kekerasan bila nak mengajar dia,masa tulah terfikir balik,wajar ke kita nak ajar anak …

INFO

Jadi pemandu yang selamat di jalan raya

Assalamualaikum Jadi pemandu yang selamat di jalan raya|Pengalaman bila kereta dilanggar  5 tahun lepas.Masa tu kawan aku yang bawak kereta aku tu.Terus blurr nak call sape masa tu.Padahal husband dah banyak kali bagitau,kalau berlaku accident yang melibatkan kereta,jangan lupa call insurans.Tapi bila dah blurr,terus tak tau nak buat apa.Terkejut duduk je dalam kereta dulu.Lepas tu,barulah keluar tengok kereta.Nasib baiklah masa tu belum waktu kemuncak orang balik kerja.So takdelah kereta banyak …