Assalamualaikum Cerita ni aku dapat dari whatssap en.husband.. Kisah benar tentang Qurban Aidil Adha ini mungkin boleh memberi pengajaran dan keinsafan kepada kita.. Menarik kisahnya seorang anak dan ibunya yang sudah tua dan uzur bersama seorang pedagang binatang Qurban.. Alkisah di ceritakan oleh seorang pedagang binatang qurban tentang pengalamannya: SuatuContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Alhamdulillah…dah nak hampir sebulan jugak kan kita berpuasa,tinggal minggu depan je kita berpuasa kan.. Macam mana persiapan raya korang…Alhamdulillah,kita bersederhana ye dalam menyambut perayaan Aidilfitri nanti.. Meh sini aku nak cerita kejadian yang berlaku pagi tadi,semasa dalam perjalanan ke tempat kerja..Dalam hati ni berdebar-debar,takut,semuanya ada…Macam-macam dok fikir apa akanContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Takde lagi perkataan tu untuk aku yang sudah menjadi suri rumah sepenuh masa ni.Bagi aku, hari minggu tu dah xde istilah istimewa dah.Mungkin sebab hari hari duduk kat rumah ni, melayan si fiyah 24 jam..cuma keseronokkan berhujung minggu bila en.husband ada kat rumah ni. Esok cuti, en.husband dah janjiContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Dalam islam tiada istilah untuk sambut Valentines Day ni..Perayaan ini hanya di sambut oleh mereka yang bukan islam je.. Apakah Valentines Day mengikut Pemahaman sejarah Valentine adalah nama seorang pendeta Nasrani yang hidup di abad ke-3 Masehi. Hari Valentine adalah semata-mata perayaan agama Nasrani atau penganut Kristian yang bertujuanContinue Reading

Loading