Lunch Date di Richiamo Coffee Kota Masai | Lama peram cerita dating sempena 9 tahun anniversary umi dengan babah. Kalau ikutkan nak bawak anak-anak sekali makan, tapi memandangkan Johor PKP masa tu, dan hanya 2 orang je boleh makan untuk satu meja.Jadi memang peluang la untuk umi berdating dengan babah.Continue Reading

Makan Roti Canai Sarang Burung Restoran Sharifah Taman Air Biru

Makan Roti Canai Sarang Burung di Restoran Sharifah Taman Air Biru | Cerita sebelum PKP, teringin nak makan roti canai sarang burung Pasir Gudang ni.Dulunya Viral tempat ni.Tapi umi tak sure la sekarang Roti canai sarang burung di Pasir Gudang ni umi tau di Restoran Sharifah ni jelah.Itupun hari tuContinue Reading

10 TEMPAT MAKAN SEDAP SEKITAR JOHOR BAHRU

Lihat seharai 10 tempat makan sedap sekitar Johor Bahru ni pasti membuatkan korang akan rasa tak sabar nak mencuba semua makanannya. Di Johor ni memang banyak tempat makan menarik yang kita boleh pergi.Tetapi umi akan senaraikan 10 tempat makan menarik di Johor yang boleh korang cuba apabila korang datang keContinue Reading

Kerabu Maggi & Teh Thailand ft Asam Pedas Belanga Bonda

Makan di Kerabu Maggi & Teh Thailand ft Asam Pedas Belanga Bonda | Mereka yang sukakan makanan Thai dan dalam masa yang sama suka menikmati Asam Pedas, disinilah tempatnya. Kerabu Maggi & Teh Thailand ft Asam Pedas Belanga Bonda dan lama dibuka.Dah lama jugak umi teringin nak kesana.Walaupun jarak antaraContinue Reading

Mee Udang Tanjung Langsat

Bila korang berada di Pasir Gudang, memang rugi kalau tak cari tempat makan best di pasir gudang ni.Korang wajib cuba Mee Bandung Udang selera Tanjung Langsat  Mee Bandung Udang Selera Tanjung Langsat |Mee Udang Tanjung Langsat ni dah lama dok viral kat sosial Media.Mee Bandung Udang yang orang kata sedapContinue Reading