Assalamualaikum Teringat sekitar tahun 2007(kalau tak silap)Banjir teruk yang berlaku di Kota Tinggi johor yang menenggelamkan seluruh bandar kota tinggi..Tragedi yang sungguh menyayat hati bagi warga kota tinggi pada saat itu.. Harapan aku kali ini,banjir tidaklah seteruk tahun yang 2007.Kawan aku ada postkan gambar keadaan banjir di kota Tinggi semalam.cumaContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Dikatakan angin kencang Timur laut dengan kelajuan 60kms dengan ketinggian ombak setinggi 5.5 meter di perairan Kelantan dan Terengganu dijangka berterusan sehingga isnin 9 Disember 2013. Harap pada masa nie Pekerjaan berkaitan dengan laut kalau boleh dielakkan la…risau juga angin kencang yang laju tu boleh memudaratkan mereka.. Apa punContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Alhamdulillah..selesai santap untuk tengahari..Hanya berlaukkan Telur kicap yang dibekal dari rumah. Semestinya dah nak akhir tahun nie,yang tak berapa hari lagi nak masuk Tahun baru kan..Of course korang akan menerima banyak kalendar dari  customer atau Supplier korang..betul tak..Jadi kalendar yang bagaimanakah yang menjadi pilihan korang..Sebenarnya ada banyak jenis kalendarContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Alhamdulillah…nampaknya hari nie cuaca sangat baik…Keluar dari rumah tadi pun lambat..nampaklah sinaran cahaya pagi seperti biasa.. Syukur alhamdulillah…Harap biar lah berpanjangan untuk dua tiga hari nie..Biarlah keadaan banjir reda buat seketika..Kesian mereka yang berada dalam keadaan itu.. Sesungguhnya Allah swt tu mendengar segala rintihan umatnya…Teruslah berdoa untuk yang  terbaik.Continue Reading

Loading

Assalamualaikum Bagaimana agaknya kalau situasi ini berlaku pada aku atau wanita lain..Sedangkan tertoreh tangan sendiri dengan tidak sengaja pun dah sakit.Inikan pula orang menoreh dalam keadaan dipaksa macam tu. ngilu seluruh badan membaca harian metro hari nie.Apalah dosa si isteri sehingga sanggup menoreh muka dan badan isteri denga pisau lipatContinue Reading

Loading