Selamat Hari Raya AidilFitri dari Kisahsidairy.com| Pengumuman raya dah pun dibuat.Takbir raya dah berkemundang.Seronok bila berada di kampung kan. Malam raya, sama-sama menyiapkan juadah raya, mengemas rumah dan melayan anak-anak bermain bunga api. Alhamdulillah…Umi pada malam raya ni raya kat Bandar je.Keesokkannya baru gerak balik Ke Kota Tinggi.Insyallah hari rayaContinue Reading

Laluan Alternatif Setiap Negeri Sempena Hari Raya dari JKR | Info laluan alternatif pada setiap Negeri semasa cuti Sempena Hari Raya.   Umi pasti masing-masing dah ready untuk pulang ke kampung kan.Ataupun dah pun berada di kampung.umi masih bekerja sehingga Isnin. Insyallah. Untuk pengetahuan korang, JKR ada mengeluarkan jalan-jalan alternatifContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang ☺☺ ada ke yang masih bekerja…Or ada yang dah pun sampai ke kampung?Aku pasti hari ni je pun dah jammed di highway dan jalan kan.Maklumlah,kalau Johor,budak dah start cuti sekolah hari ini.Semalam last day diorang sekolah.Hari ni ramai lah parents yang ambil cuti kan. source : googleContinue Reading

Assalamualaikum Selamat Hari raya korang…Wah..meriahnya raya korang kan..Ada yang buat qurban tahun ni? Belum ada rezeki untuk buat qurban.Insya allah,niat tu ada,cuma belum ada rezeki lagi nak buat..Korang doa-doakan aku supaya rezeki tu sampai kat aku untuk aku lunaskan impian aku ni ye. Alhamdulillah,cuma entry autopublish je hari ni untukContinue Reading

Assalamualaikum Selamat pagi semua,walau dalam keadaan bersosek-sosek,beruhuk-uhuk,tetap jugak kakak mengagahkan diri menghupdate berita terkini tentang Hari raya akak pada tahun ni.Walaupun korang tak kisah,akak xkisah..Mana tau kan,anak-anak dah besar nanti,boleh la dia membaca kisah-kisah raya mereka di masa kecil nanti. Hari raya,ada kenangan yang sedih,dan ada kenangan yang gembira…Semuanya berkolabrasiContinue Reading