Assalamualaikum Jumaat Yang Terakhir | Jumaat yang terakhir sebelum kita melangkah ke bulan yang sangat mulia iaitu bulan Ramadhan. Ramadhan Iaitu bulan imtihan atau bulan ujian.Bulan ramadhan juga disebut bulan puasa kerana pada bulan ramadhan itu diwajibkan berpuasa sebulan ramadhan.Bulan ramadhan ialah bulan beribadaj,bulan yang disebut dalam al-Quran.Allah memilih bulanContinue Reading

Assalamualaikum Alhamdulillah…Esok sudah masuk Ramadhan yang dinanti-nantikan bagi umat islam sedunia. Alhamdulillah,ramadhan kali ini berlainan dari ramadhan yang lepas kerana aku dalam keadaan mengandung.Harap terus dapat menunaikan ibadah puasa dengan tenang.Insya allah. Baru terbaca dekat Blog Farah tentang satu quotes ni..Harap sebelum memasuki Ramadhan,sama-samalah kita menunaikannya iaitu:- 1. Tidak memohonContinue Reading

Assalamualaikum sumber:google Jadual berbuka puasa 2015 bagi Johor Bahru.Sudah pastinya ramai yang tercari-cari jadual ni kan..Alhamdulillah..ada rakan yang sudi share jadual ni..Dah pun print dan tampal di Office.Hari ini adalah hari jumaat yang terakhir sebelum kita menyambut Ramadhan minggu depan.Bagi warga Johor bahru,boleh tengok Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa JohorContinue Reading

Assalamualaikum Jumpa korang lagi kan..Ada ke yang dah bercuti dari berblogging nie..Yelah,..membuat persiapan terakhir sebelum menjelangnya syawal…alhamdulillah… Ada lagi yang belum bayar zakat?? Tahun nie agak lambat en.husband membayar zakat..Dan tahun nie jugak bertambahnya bayaran zakat..Selalunya en.husband akan bayar untuk 3 orang sahaja iaitu aku,dia dan MIL..Dan tahun nie bertambahContinue Reading

Assalamualaikum Dah pun 10 hari berlalunya Ramadhan kan..Pejam celik pejam celik lagi 2 minggu lebih sikit je dah nak raya..Sebut pasal raya nie,memanglah bersemangat..Semangat nak buat segala persiapan bagai.Baik dari segi baju raya,langsih raya,kuih raya..Semua sekali la..Ada jugak yang tukar segala bagai bila nak beraya nie…Opppsss…Kena bersederhana ye…Jangan terlalu sangat…hehehe…sebagaiContinue Reading