Resepi bubur Kemboja

Resepi bubur Ayam Kemboja yang sedap untuk di makan seisi keluarga.Rase macam nak share ngan korang semua tentang satu masakan yang telah di ubahsuai. Resepi nie di beri oleh adik ipar Umi..Kenapa entry nie dipanggil bubur ayam kemboja kerana dia adalah orang kemboja.Sebenarnya dia panggil bubur Ha..Tapi da diubahsuai sikit2Continue Reading

Siakap Stim Limau

Resepi Ikan Siakap Stim Limau Paling Mudah disediakan |Pertama kali umi rasa ikan siakap stim limau resepi dari adik umi sendiri Bila dah rasa tu, husband dok sibuk suruh buat jugak.Sedap katanya.Umi pun teringin nak buat.Maklumlah masa puasa hari tu macam tak puas makan.Bila keluarga ramai kenalah ambil sikit-sikit kan..haha..Continue Reading

Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang mudah | Benda paling mudah nak siapkan makanan bila ada Pes seperti yang ada di pasaran sekarang ni.Macam-macam PES tau.Pes tomyam,paprik,asam pedas,pendek kata apa kau nak semuanya ada.Bukan sebab pemalas,tapi nak cepat.Kalau ko dah kerja seharian kat opis,lepas tu balik nak kena sediakan bahan-bahan nakContinue Reading

RESEPI LALA GORENG CILI | Resepi ni simple je dan senang untuk dibuat.Ramai yang rasanya suka makan lala ni kan.Pelbagai jenis masakkan yang boleh dibuat dengan lala antaranya adalah Lala masak lemak cili api,lala goreng bercili,lala masak halia dan macam-macam lagilah.Masa pergi ke pasar hari tu nampak lala ni,so macamContinue Reading

Rendang Daging di atas permintaan  | Seumur hidup memang tak pernah lagi merendang.Setiap tahun mesti tolong orang masakkan je.Tolong kacau dan sediakan bahan sahaja ok.Jadi bila ada orang request nak makan rendang daging ni,kenalah buat.Silalah google resepi rendang daging yang simple untuk aku follow.Sebelum tu pun en.husband dah tanye samadaContinue Reading