Resepi Apam Susu Mudah yang sangat sesuai untuk di makan di waktu minum petang.Buat satu loyang memang tak cukup.Kemahin semua bertambah Hoh!! Hari minggu tak kemana-mana..Melayan Puteri-puteri bonda kat rumah je.Mengemas rumah sementara ahad tu air keluar.Basuh mana yang patut.Bersihkan apa yang perlu.Itu jelah.. Cuma ahad tu ada  mood untukContinue Reading

resepi serawa pulut durian

Resepi Serawa Pulut Durian pasti sedap| Bila musim durian kembali lagi, of courselah akan ada resepi-resepi yang berkaitan dengan durian. Contohnya durian crepe, bingka durian, pulut durian dan sebagainya.Dan yang paling penting adalah serawa pulut durian ni. Yelah, setiap kali adanya durian, bila dah muak nak makan gitu je durian,Continue Reading

Resepi sotong bakar sedap | Actually dah lama kot nak buat Sotong bakar ni,cuma payah nak jumpa sotong segar.Tapi bila ada group facebook yang jual sotong segar ni, terus umi order dengan dia Sekarang ni nak dapatkan apa je mudah tau.Nak beli barangan basah pun boleh main order je.Siap hantarContinue Reading

Resepi Mee Lidi Goreng bersama dengan Daging Cincang

Resepi Mee Lidi Goreng bersama dengan Daging Cincang | Mee lidi ni memang menjadi kegemaran umi masa umi masih kecil lagi.Masa tu tinggal dengan nenek, jadi bila sarapan, dia selalu buatkan umi mee lidi ni. So, bila ternampak di kedai Acheh tu, terus teringatkan nenek yang pernah suatu ketika dahuluContinue Reading

Resepi Sambal Kacang Mudah dan sedap | Antara menu wajib setiap tahun dipagi hari raya. Resepi ni umi ambil dari mak. Walaupun umi boleh buat sendiri,tapi tetap sukakan sambal kacang atau kuah kacang mak. Wah..macam pro pulak nak up resepi kan..Walhal baru pertama kali dalam hidup ni,buat sambal kacang.Selalunya bilaContinue Reading