7 Sebab Anda Patut Makan Kurma | Selalunya kurma dimbil hanya bulan puasa sahaja kan? Kenapa diambil pada bulan puasa?Sebab untuk menambahkan tenaga semasa kita berpuasa. Tapi sebaliknya, kurma bukan sahaja perlu diambil pada bulan puasa sahaja, malah di bulan biasa pun perlu diambil kerana banyak kelebihan makan buah kurmaContinue Reading

KEISTIMEWAAN ORANG BERSEDEKAH | Sedekah tidak membuatkan kita miskin.Makin kita rajin bersedekah maka semakin banyak lagi rezeki yang kita perolehi Meh share sikit tentang keistimewaan bersedekah.Bersedekah tu tak kira la dari segi ape pun,baik wang,barang-barangan.Yang penting,Senyuman itu pun satu sedekah tau.Tapi yang penting kena lah ikhlas.   Lepas tu takContinue Reading

Assalamualaikum Morning ols…Tetiba pulak nak share pengetahuan dari pembacaan aku tadi..Sebetulnya aku nak cari cara yang betul untuk membersihkan botol susu ni..Agak-agak penting tak untuk bersihkan botol susu anak kita.. Jawapan aku,Of Courselah..Sebab dari botol susu tulah segala bakteria akan melekat kalau tak jaga dengan betul..Risiko untuk mendapatkan penyakit sepertiContinue Reading

Assalamualaikum Isnin dah???emmm..rasa macam malas  nak gi kerja…huh…itulah yang selalu difikirkan bila tiba hari isnin.. Dah memang Penyakit M tu sentiasa ada dalam diri Manusia nie kan..termasuk la aku,betul tak..Tapi tak boleh dijadikan Habit kalau kita nak terus ke hadapan..Sebab Penyakit M tulah yang sentiasa menganggu kita untuk kita terusContinue Reading