Assalamualaikum Siapa kat sini suka makanan berpantang.Sila angkat tangan!!…Ha..aku tau ada antara korang yang tak suka menu berpantang kan..Macam aku jugak la,ada jugak makanan berpantang yang aku kurang suka..Yelah..bila lauk yang sama je,mau tak jemu..hehehe Masa dalam pantang,alhamdulillah,adik ipar rajin masakkan menu yang tidak menjemukan aku.Ikan haruan memang menjadi menuContinue Reading

Assalamualaikum emmm…Anak kedua aku ni fully breastfeeding.Masa Naura dapat susu badan ummi dia,terus demand taknak susu formula dari hospital.Masa aku dimasukkan diwad biasa,dan masa tu aku dah pun boleh bergerak,doktor arahkan nurse supaya letak baby tepi katil aku.So aku kena BF naura.Masa 1st time tu,aku kekok jugak la kan..yelah selamaContinue Reading

Assalamualaikum Alhamdulillah..Dua bulan sudah berlalu.Baru nak update pasal pengalaman bersalin czer ni. Kot ler korang tak tau pasal czer ni,meh aku tolong ringkaskan Bersalin Czer ni. Pembedahan Caesarean adalah  pembedahan di mana pakar bedah akan membuat potongan pada perut dan rahim(uterus) agar bayi anda bleh dilahirkan.Of course la pembedahan iniContinue Reading

Assalamualaikum Blog dah berhabuk ditinggalkan.Da semakin hampir nak expired domain.Insya allah..akan terus menggunakan domain yang ada.Expired pun bulan lapan nanti. Dekat sebulan jugak tak update blog.Bukan tiada cerita yang nak diceritakan,tapi kedatangan syawal yang bermakna tahun ni membuatkan kesempitan waktu untuk update blog.Update pun menggunakan handphone je. Alhamdulillah..setelah 38 mingguContinue Reading

Assalamualaikum Bila kita ibu mengandung pertama kali ni,mungkin kita takkan tahu apakah tanda-tanda nak bersalin.Termasuklah aku ni.Banyak juga yang aku google dan pertanyaan-pertanyaan kepada rakan dan jugak adik beradik yang pernah ada pengalaman melahirkan anak. Bila kita dah ada sedikit pengetahuan tentang tu,at least tidaklah kita menggelabah tak tentu pasalContinue Reading