5 TEKNIK SENAMAN MATA YANG PERLU KITA BUAT

5 TEKNIK SENAMAN MATA YANG PERLU KITA BUAT |Ingat badan je ke nak kena exercise? mata pun kena jugak exercise.Nanti takdelah mata tu penat, timbul hitam bawa mata dan nampak sangat mata tu penat. Kalau korang diantara golongan yang sedang merenung dokumen atau komputer, ia akan memberi kesan radiasi yangContinue Reading

Kelebihan Peria yang korang tak tau

Bila sebut pasal peria, ramai yang terbayangkan tentang pahitnya kan.Tapi kita tak tau disebalik pahitnya peria tu.Umi kongsikan kelebihan peria yang korang tak tau. Lagi pulak peria yang hanya dibuat ulam tanpa memasaknya terlebih dahulu. Tapi bila korang tahu akan kelebihan peria ini, umi pasti korang akan rajin untuk mengamalkanContinue Reading

Petua tidur Rasulullah s.a.w yang perlu kita ketahui

Nak tidur ni bukan letak kepala kat bantal terus je tidur.Ada adab-adab supaya tidur kita tu bukan sekadar tidur.Nak tidur berkualiti kena ikut petua tidur Rasulullah s.a.w yang perlu kita ketahui. Seorang yang berusia 60 tahun akan menghabiskan masa lebih kruang 20 tahun untuk tidur.Sekrianya dia tidur mengikut sunnah RasulullahContinue Reading

Assalamualaikum Cara simpan Sayur agar tahan lama | Actually,dah lama aku praktikkan benda ni.So far sayuran yang aku simpan untuk seminggu still lagi rangup kapkungkap… Ada je cara lain untuk simpan sayur agar tahan lama.Tapi aku tak berapa nak buat sebab ada sekali tu aku buat,sayur jadi kuning dan keContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺Bila bab dapur ni,sebagai orang perempuan,kita sangatlah memahami kan bagaimana cara untuk menyimpan barang-barang dapur agar ia lebih tahan lama. Kadang-kadang aku terfikir jugak,macam mana aku nak simpan barang dapur seperti halia,sayur,cili dan sebagainya supaya ia tidak busuk dan tahan lama.Kadang-kadang tu cili cepat je kering dan busukContinue Reading