Assalamualaikum Hai korang☺☺ Dah ready untuk puasa esok.Dah lupa macam mana niat puasa ? ok meh kita refresh balik cara niat puasa ramadhan,niat puasa sebulan ramadhan.Dan tidak ketinggalan Doa berbuka puasa untuk korang ye. source: google Moga ramadhan kali ini lebih bermakna untuk kita semua..selamat bangun sahur ye…heheContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺Alhamdulillah…bakal melalui bulan ramadhan.Moga kita semua berada di dalam keadaan baik sepanjang bulan ramadhan.Beberapa hari lagi,insyallah,kita akan memasuki bulan ramadhan al-mubarak..Moga doa kita diperkenankan untuk berjumpa ramadhan pada tahun ini kan. Pastinya dalam bulan ramadhan nanti,kita diwajibkan berpuasa.Bila berada di dalam bulan puasa,badan kita tentunya akan terasa letihContinue Reading

Assalamualaikum Mungkin korang akan cakap,terlalu awal untuk melakukan Persiapan menjelang syawal yang akan tiba ni kan.Tapi bagi aku,persiapan tu penting supaya tidak kelam kabut dan berasakkan di kedai-kedai atau pasaraya untuk mencari baju raya. sumber :google Tahun ni,Persiapan raya lebih kepada baju Nur awfyah dan Babahnya sahaja.Bagi aku tahun ni,takdeContinue Reading

Kewajipan Dan Kelebihan Zakat Fitrah

Kewajipan Dan Kelebihan Zakat Fitrah | Yang perlu dilakukan setiap tahun oleh umat islam. Kewajipan menunaikan zakat fitrah dikenakan ke atas setiap orang yang dikira masih lagi mempunyai makanan yang mencukupi bagi dirinya dan tanggungannya di Aidilfitri.     Kewajipan kita menunaikan zakat fitrah dinyatakan oleh Saidina Umar RA berdasarkanContinue Reading

Assalamualaikum yeaayyyhh!! jumpa lagi…Dah pun siap-siap nak pi balik kampung..nak sambut puasa dengan family dan adik beradik kat kampung.. Alhamdulillah..malam semalam dah pun pengisytiharan puasa pada esok,iaitu ahad 29 June 2014. Di kesempatan ini aku memohon ampun dan maaf sekiranya ada tersilap dalam perkataan dan tutur bicara sepanjang aku berblogging..MogaContinue Reading