Surat Terbuka Kepada Ibu bapa dari Puan Ashikin Hashim | umi kongsikan disini untuk peringatan umi sendiri tentang Tadika memandangkan umi adalah salah seorang ibu yang mempunyai anak yang bakal ke Tadika kelak Surat Terbuka Kepada Ibu bapa dari Puan Ashikin Hashim Semoga perkongsian ini dapat melapangkan hati kita semua.Continue Reading

Bawa Naura ke Tasik Untuk Beriadah | Nak jadi umi yang sentiasa ada masa untuk anak sorang ni kadang-kadang mencabar jugak.Mencabar la sangat kan? Bukan mencabar apa pun, masa untuk dia tu sentiasa ada bila di rumah.Cuma untuk beriadah macam ni, tentulah kena ambil masa.Selalunya sabtu umi selalu habiskan masaContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Alahaii..lama sungguh tak bercerita pasal si kecik ni.Dah semakin panjang akalnya sekarang ni.Kemahin lagi,Tapi masih tak pandai nak melawa macam umi dia..Kalau dah pandai tak taulah.Buat masa sekarang ni,apa yang digayakan oleh dia,yang tak enak di matanya,pasti dia akan buang. Dak Naura dah hampir ke umur 2 tahun..DahContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Happy Monday Blues…Eh..Jangan nak blues sangat.Kang moody sampai ke petang sape susah…Diri sendiri jugak yang susah kan..hahaha Nak tanya ni,Pada Parents la…Yang tak Parents tu kalau ada ilmu boleh jugak share…Or boleh juga take noted..Nanti kan korang akan kawen jugak kan..So,boleh je baca dan sedut ilmu untuk persediaan..SedangkanContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang ??..Ececeh..sejak dah ada emoticon dalam blogpost ni,rasa setiap ayat nak letak…mengada sangat kan..Oklah tu kan..Boleh buat orang yang membaca terhibur..Berwarna-warni..kita kan 1 Malaysia…Ok….Takde kena mengena. Seriously,(merujuk kepada tajuk entry) Nak mulakan menggosok gigi anak tu memang payah.Nak bergelut hari-hari dengan dia..Nak kena soft spoken,manja-manja dengan dia barulahContinue Reading