Assalamualaikum   BAGAIMANA NAK GALAKKAN ANAK BERIADAH | Sejak ada kes HMDF ni,memang jarang aku bawa Naura untuk keluar beriadah.Kadang-kadang tu,bawa pergi kedai pun dia dah happy dah.Janji keluar dari rumah.Walaupun musim-musim HMDF ni,kita kena fikir jugak tempat riadah yang perlu kita bawak selain dari taman permainan.Kat rumah pun masih lagiContinue Reading

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Flutheraphy | Actually aku memang risau kalau anak-anak aku ni kena batuk dan selsema.Anak-anak ni,dia tak macam orang dewasa,boleh je keluarkan kahak dengan sendiri.Selsema boleh buang sendiri. Tapi bila anak-anak batuk dan selsema menyerang mereka,alamatnya memang makan masa jugaklah nak baik.Walaupun dahContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺Lama pulak tak bercerita pasal dak Naura kan..Dah makin kepoh mulut dia.Dak Naura sekarang umi dah hantar dia ke Taska.Sebelum ni memang umi hantar dia ke rumah Babysitter.Tapi disebabkan babysitter ada masalah lain,tak dapatlah dia nak jaga Naura.So,umi struggle sikit masa seminggu sebelum masuk Taska.Umi terpaksa tunggu awalContinue Reading

Assalamualaikum Anak sakit perut mestilah kita risaukan.Pagi tadi,dalam pukul 5.30 pagi.kakak kejutkan aku sebab dia nak susu.Mulanya aku nak buat bodoh jelah sebab dia mintak susu kan.Tapi dia tetap goncang badan aku sambil merengek.Nak taknak ,aku bangun jugak untuk buatkan dia susu. Walaupun Nur Awfiyah dah 4 tahun,aku memang berikanContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hah….bila fikir pasal Potty Training ni,umi dah naik seriau pulak.Bukan apa,nak Potty Train anak ni memerlukan kesabaran yang tinggi.Macam kakak awfiyah,dia start Cerai lampin masa umur dia 3 tahun lebih.Itu pun malam still pakai pampers;Nak berjalan kena pakai pampers.Kalau siang ,senang cerita je. Naura dah semakin banyakContinue Reading