Posisi Terbaik Tidur Untuk Bayi yang digalakkan| Cerita pasal posisi tidur ni memang umi suka tau tengok baby tidur.Pelbagai ragam dan pelbagai gaya.Teringat si bambam umi masa kecik-kecik dulu,Dari dalam hari lagi dia memang suka sangat tidur meniarap.Kadang umi pulak yang risau.Kalau pakai bedung memang sekejapan jelah lekat kat badanContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺..Lama kan tak dengar cerita pasal kakak Awfiyah..Kalau dulu umi rajin cerita pasal monthsary Kakak.Yelah..dulu kakak duduk dengan umi.Sekarang ni kakak dah duduk dengan nenek.Tapi sekali sekala tu,ada jugaklah dia melepak kat rumah umi. Dia,kalau umi balik ke kampung,memang tak lekang dengan umi.Semuanya umi.Sampaikan umi hilang sekejap punContinue Reading

Assalamualaikum Takdelah kisah menarik sangat hujung minggu lepas..Dah janji dengan si kakak fiyah nak balik.Dah 2 minggu dia tungu umi balik.Tapi apa kan daya,umi tak boleh balik minggu lepas..So umi balik minggu ni..Nenek dah call,kakak dok sebut nama umi je.Alahai anak.Hati mak mana yang boleh tahan kan bila dengar anakContinue Reading

Assalamualaikum Budak sekarang! mudah sangat mengikut.Pantang bila tengok orang buat,dia pun nak buat kan.Sebab tu,masa umur-umur macam awfiyah ni,nak kena ajar benda yang elok je. Yang tak elok tu,jangan dibuat depan dia.Begitu juga dengan perkataan..Laju je dia ikut.Lagilah pulak awfiyah sekarang sudah mula pandai untuk bercakap.Walaupun perkataan yang keluar dariContinue Reading

Assalamualaikum Dua hari bercuti.Asyik bercuti jelah kan kerjanya.Nak buat macam mana,kalau dah tak sihat baiklah ambil mc dari kerja pun tak fokus. Bila dah dua hari mc ni,umi ambil kesempatan la untuk menghabiskan masa balik ke kampung.Memanglah tak dapat nak berehat dengan sewenang-wenangnya.Tapi bila dah dapat jumpa dengan anak-anak ni.HilanglahContinue Reading