Assalamualaikum Menu Dinner kisahsidairy 01082018 | sempat lagi kan dok cerita pasal menu dinner ni.Menu dinner kali ni ada daging.Lama dah tak makan daging ni.Since MIL tak boleh sangat makan daging,maka kalau nak makan,kena hari yang dia takde.Aku tak pasti sebab apa dia tak boleh makan daging,tapi memang dia takkanContinue Reading

Assalamualaikum Menu Dinner 300718 | Lama bebenau takde cerita pasal menu dinner umi ni kan.Bukannya apa,sibuk dengan anak demam,sibuk dengan draft client,sampai entry personal pun umi abaikan.Lagi satu lately ni,asyiklah migrain.Nak kata darah tinggi,check takde pulak.ke mengandung?? hahahahaha.. Eh..eh…takdelah,umi gurau je.Kang termengandung betul,habislah umi.Ok..jejom kita tengok apa yang umi masakContinue Reading

Assalamualaikum Menu Dinner dari dapur KSD110718| Sejak musim raya beberapa minggu lepas, jarang aku masak ayam. Mungkin sebab dah muak sepanjang raya walaupun raya belum lagi habis. Tapi untuk hari ni, ada jua menu ayam disenarai menu kami untuk malam ni.  Oh ya, lagipun macam dah lama je takde entryContinue Reading

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramdhan ke-24 | Alhamdulillah, syukur sebab kita dah menghampiri syawal. Lagi beberapa hati je lagi. Tak sabar dah nak beraya. Bukanlah nak pergi beraya, tapi satunya sebab nak berkumpul adik beradik. Tu yang seronok rasanya.  Pulak tu, tahun ni giliran #teamrayajohor. So, excitedlah sikit.. Hehehee. OhContinue Reading

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramadhan ke-22 | Hari-hari memasak di bulan puasa ni lain sikit dari hari biasa.Kalau hari biasa takdelah terkejar-kejar.Makan masa malam pun tak kisah lagi.Ni bila puasa kena kejarkan masa untuk sediakan makanan sebelum berbuka kan. So,bila bekerja tu,menu mestilah seringkas mungkin.Apa yang terlintas dia fikiran tuContinue Reading