Tag: luncheon

LUNCH TREAT DI SDS PARADIGM MALL bersama JDT Blogger

LUNCH TREAT DI SDS PARADIGM MALL | Lepas pada Event SDS #LongLeafChallenge tu,perut pun dah lapar,dan lunch kami ditaja sepenuhnya oleh SDS..Memang tak sangka oiii..Lagi pulak makanan kat SDS Cafe ni memang sedap-sedap belaka.And aku memang suka makan di SDS Cafe ni.Kalau tak caya,tengok entry-entry aku makan di SDS.Boleh tengok entry Dinner di SDS Cafe […]

Menu Lunch Nasi Ayam Penyet

Assalamualaikum Hai korang☺☺Dah petang baru nak update untuk lunch hour.Haha…Ni puncanya bila ada makyong yang craving dengan Nasi ayam penyet Mbah Kasono di Taman Air Biru Actually aku baru tau ada jugak jual Nasi ayam penyet di Area ni.Selalunya ,bila nak makan nasi ayam penyet je,aku akan makan kat Kampung Pasir Puteh.Kat situ pun terkenal […]

Mee bandung menu makan tengahari

Assalamualaikum Hai korang??aku dah lama sebenarnya nak makan mee bandung.Bukan sebab mengidam pregnant tau..eh..entah..hahaha.. Actually tempat makan di aku dah selalu pun ke sana.Cuma lately ni je tak rajin nak keluar.So,masa adik aku makan mee bandung tu macam nak mintak sikit,tapi disebabkan sakit tekak,takdelah perasaan nak mintak pun. Walaupun tekak ni belum pulih sepenuhnya,tapi nak […]

Lepak di Kopitiam SKS Bandar Penawar

Assalamualaikum Hai korang??tengahari tadi aku dah pun sampai kampung.Actually aku hantar anak and adik aku balik kampung.So,sebelum balik tu,sempatlah aku singgah di SKS,bandar penawar Kota Tinggi. Jumpa sekejap adik aku yang kerja di SKS Tu,so sambil tu kami lepak-lepak di Kopitiam situ..Lama weh tak pekena kopi kluang,so bila dah ada kopi macam kat Kluang tu,merasalah […]

Lunch Sup ayam hari ni

Assalamualaikum Hai korang☺☺Alah..baru je nak update menu lunch hari ni.Kalau dulu kan,Menu ni wajib pada hari Jumaat.Bila hari jumaat je mesti pekena sup..hahaha.. Tapi itu dulu,masa staff tengah ramai.Sekarang ni dah kurang orang,jadi tak ramai member yang boleh diajak untuk makan tengahari.So menu kali ni,Sup ayam campur daging dan nasi putih.Member aku makan nasi ayam […]

Makan di Nando’s Jusco Tebrau

Assalamualaikum Hai korang☺☺semalam kan aku bercuti disebabkan Naura demam on/off.Aku ada ceritakan di entry INI . Lepas bawa naura ke klinik,babah dia terus ajak anak dia pegi makan.Konon nak suruh anak dia makan sedap.Sejak tak sihat,memang dia taknak makan.Minum susu pun kurang.Disebabkan Naura ni jenis pemakan,tapi bila tiba-tiba dia taknak makan,haruslah mak pak dia risaukan. Kengkononnya […]

Makan tengahari yang simple

Assalamualaikum Hai korang???petang baru nak update.Banyak keje sikit hari ni plus area pasir gudang kehabisan air..what??? Tapi itulah kenyataannya.memang takde air sejak semalam lagi.Sampai kering kontang..Call SAJ katanya ada masalah diempangan..so terpaksa redha dengan ketentuannya..ahakss. Tapi makan mesti kena makan kan.Officemate ajak makan yang ringan-ringan je hari ni.Fikir punya fikir,kami makan rojak campur dan cendol […]

Luncheon di Kluang Rail Coffee

Assalamualaikum Hai Korang ☺☺sebenarnya nak update entry lain,tapi entry ni jugak yang aku up.Bukan apa,nak up entry yang tu,kena banyak nak kena masukkan..hehehe..so kita ambil entry yang simple jelah ye. Itu hari kalau korang perasan kat Instagram,aku ada upload gambar aku kat kluang kan.Dan aku ada cerita pasal aku bermalam kat sana.Korang boleh terjah Review […]

Back To Top