Assalamualaikum Yang pastinya ramai di kalangan blogger yang menjadikan blog sebagai satu punca pendapatan sampingan..Tak ramai blogger sekarang yang kata blog sekadar suka suka… Begitu juga aku,Tetapi bila earning yang dikumpul tidak meningkat,mulalah rasa putus asa. Nak up entry dan blogwalking pun seperti dah malas nak buat. google Tetapi lebihContinue Reading

Assalamualaikum Alhamdulillah..selesai santap untuk tengahari..Hanya berlaukkan Telur kicap yang dibekal dari rumah. Semestinya dah nak akhir tahun nie,yang tak berapa hari lagi nak masuk Tahun baru kan..Of course korang akan menerima banyak kalendar dari  customer atau Supplier korang..betul tak..Jadi kalendar yang bagaimanakah yang menjadi pilihan korang..Sebenarnya ada banyak jenis kalendarContinue Reading

Assalamualaikum Alhamdulillah…nampaknya hari nie cuaca sangat baik…Keluar dari rumah tadi pun lambat..nampaklah sinaran cahaya pagi seperti biasa.. Syukur alhamdulillah…Harap biar lah berpanjangan untuk dua tiga hari nie..Biarlah keadaan banjir reda buat seketika..Kesian mereka yang berada dalam keadaan itu.. Sesungguhnya Allah swt tu mendengar segala rintihan umatnya…Teruslah berdoa untuk yang  terbaik.Continue Reading

Assalamualaikum hehehe….ketawa dulu…aku saja teringin jugak nak tengok jugak ranking kisahsidairy nie di Alexa.. Tengok ramai blogger buat macam tu..So,saja-saja aku nak tengok setakat mana penerimaan blog nie dalam ranking alexa tu.. Mana tau membanggakan aku…ada sikit semangat untuk terus berblogging kan…agak-agak bagus ke kalau macam nie..sebab aku tak tauContinue Reading

Assalamualaikum Mesti korang perasan kan banner dari Jobdirumah tu.Memang sebelum nie aku asyik usha jer blog Hasrul hassan..Sebabnya,dia menjadi inspirasi untuk aku teruskan niat nak join Affiliate dari Jobdirumah nie. Apa taknya,aku banyak membaca entry dari HasrulHassan.com nie tentang entry komisyen JobDirumah yang diterima tu..Memang mengkagumkan aku la jugak..Cuma akuContinue Reading