KEISTIMEWAAN ORANG BERSEDEKAH | Sedekah tidak membuatkan kita miskin.Makin kita rajin bersedekah maka semakin banyak lagi rezeki yang kita perolehi Meh share sikit tentang keistimewaan bersedekah.Bersedekah tu tak kira la dari segi ape pun,baik wang,barang-barangan.Yang penting,Senyuman itu pun satu sedekah tau.Tapi yang penting kena lah ikhlas.   Lepas tu takContinue Reading

Assalamualaikum Entry nie berkaitan dengan Nur Awfiyah malam tadi.Memang dari malam semalam macam dah perasan Fiyah rasa tak selesa bila kerap merengek..Selalunya Fiyah merengek bila nak susu dan pampers dah basah je. Buat masa nie bila petang,aku memang tak mandikan dia.Just lap-lap je badan.Yang penting setiap kali mandi atau lapContinue Reading

Assalamualaikum Kekadang orang takkan boleh terima kalau ditegur secara terang terangan..Cara kita menegur pun kenalah pada tempatnya jugak.Kadang kadang, kita s3bagai kawan, saudara ataupun jiran perlu jugak menegur sesuatu yang kita rasakan untuk perlu ditegur, Cuma, berilah teguran secara baik, tapi bukan dengan cara memerli. Salam khamis semua…Continue Reading

Assalamualaikum Para wanita diluar sana,Adakah korang mengalami sakit atau senggugut bila tibanya menstruasi atau haid Adakah korang jugak seperti aku yang mengalami senggugut. ihsan google Selepas kawen nie senggugut aku makin menjadi-jadi..Kalau boleh nak terguling-guling je dekat atas katil. Tapi aku malas layan sangat sebab kalau layan penyakit nie ,makinContinue Reading

Assalamualaikum Salam jumaat..Alhamdulillah,bertemu lagi kita di hari jumaat ini kan. Dalam kehidupan seharian,kita tidak lari dari menghadapi tekanan.. Apa kita akan buat apabila kita dalam situasi itu??Perlukah marah-marah dan terikut-ikut dengan bisikan syaitan yang mengajak kita melakukan perkara-perkara yang melalaikan dan menjadikan kita hambanya,,, Mari kita amalkan ayat dibawah ini,insyallah,DiaContinue Reading