Assalamualaikum Wah…rajin betul menaip entry hari ni kan..Gigih rasanya walau kerja pun berlambak yang nak kena settlekan…Takpe..rileks suda…tergopoh gapah pun nanti hasilnya tak memberangsangkan.Tajuk dah merapu meraban sebab aku lupa nama restaurant yang aku makan tadi..eim sorry!!! Ambil mood nak buat kerja yang terbengkalai.Isk..tak patutkan..hehe. Tengahari tadi,walau dah kenyang,tapi tetapContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Ha…dah bape hari tak menghadap blog ni kan..semak dah rasa blog ni..Ni semua angkara si empunya blog yang on/off je semangat..ahaha… Banyak cerita yang nak aku tulis dalam blog dari percutian hari raya china hinggalah sekarang.Entah-entah ramai yang dah tak kenal si empunya blog ni..sob..sob..sedih jap.. Dah…straight to theContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Al-kisahnya semalam petang bila Nenek dah amik awfiyah bawak balik kampung,Kesepianlah ummi dan babah di rumah.Baru sekejap dia takde,ummi dan babah dah kerinduan..huhu Rindu kat budak bambam ni… Petang tu jugak babah ajak ummi pi dating..hehehe..amboi…Takdelah…bukan dating..Niat nak cari Dapur kaca untuk table top dirumah baru..Disebabkan Tukang rumah tuContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Pepagi lagi Kelaparan dah memuncak.Disebabkan tadi pi tuang minyak,maka lambatlah masuk kerja.Nasib baik tadi SIL sempat tapaukan Mee Hoon Goreng.Alhamdulillah..Jadi tak payah la nak beli sarapan lagi.Tapi bila dah terlambat makan macam ni,mulalah angin dah naik kepala.Mulalah rasa mual dan tak selesa.uppffhh…apa pun tak boleh, Occay,story pendek,bukan tu nakContinue Reading

Loading

Assalamualaikum Dah lama sangat mengidam nak makan makanan yang sesimple ni.Tapi yang simple ni lah yang payah kot nak buat dan cari. Duduk kat taman,mana la mudahnya nak cari betik muda kan.Tapi bernasib baik sesangat jiran sebelah rumah ni suka menanam.Dan salah satunya adalah pokok betik. Memang dok aim sangat-sangatContinue Reading

Loading