Assalamualaikum Hai korang☺☺Tak kisahlah kalau kena kecam pun cakap akak tak pandai masak.At least akak mencuba jugak kan untuk buat..Selama 36 tahun hidup ni,tak pernah tau buat karipap. Selalunya MIL yang rajin buat karipap untuk santapan.Tapi masa tu aku buat dono jelah kalau dia buat.Sebab aku ni kalau pasal kuih,malasContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang??actually yang viral bukan cucur bilis or cucur udang.Yang paling viral adalah cucur manis.Cucur manis ni takde pun letak apa-apa di dalamnya.Cuma tepung dan sedikit gula serta air panas. Tapi disebabkan mengikut selera tekak masing-masing maka terjadilah cucur bilis viral.Setahu aku resepi ni sebenarnya dari tok moyang kitaContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang??..Selamat petang..alahaii dah nak maghrib kan.Baru tiba di rumah.Actually aku berhujung minggu dirumah kampung.Disebabkan husband ada seminar,so aku ambil peluang untuk stay kampung.Takdelah boring sangat. Sebenarnya masih cerita throwback dua hari lepas.Hari khamis,masa tu aku mc.So bila dah namanya tak sihat,nak masak pun rasa tak larat.Tapi petang tuContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang???alhamdulillah..rezeki hari ni.Adik bawak udang galah dari Pahang.Kalau dekat Johor,maunya harga udang galah ni makan rm40 tau.Tapi adik bawa dari pahang,udang ni tak sampai pun rm40. Nak tau kami masak ape..nanti aku share eh..ok..nak masuk dapur..Continue Reading

Assalamualaikum Hai korang???.semalam lahi macam nak beli sushi ni,dah pegi pun lalu restoran sushi tu.Tapi disebabkan sushi tu crowded dengan orang,kira batallah niat tu.Aku tak suka makan tempat yang sesak dengan orang.Bukan apa,nanti kesian pulak bila orang tertunggu-tunggu kita habis makan. Lagi satu nak makan rushing pun tak best.Kita makanContinue Reading