Khasiat Teh Hijau Yang perlu diketahui

Khasiat Teh Hijau Yang perlu diketahui| Lately ni,sangat risau dengan kesihatan,nak buat fully checkup kat klinik,madang je takde masa, Tapi dalam pada tu umi ada jugaklah mengambil langkah untuk menjaga kesihatan.Terutamanya pengambilan makanan iaitu mengurangkan garam dan juga gula.. Siapa kat sini yang mengamalkan pengambilan Teh Hijau? of course umi akan angkat tangan kerana umi…

Loading

Read More

Bertukar kepada Beras ParBoiled Jati

Bertukar kepada Beras ParBoiled Jati | Actually,lama juga dah bincang dengan husband nak bertukar kepada beras perang atau Parboiled rice ni.Bila fikirkan bab kesihatan,memang kena tukar.Tapi masa tu husband masih lagi ragu-ragu nak bertukar. Tapi bila fikir kesihatan,lama-lama kami bertukar jugak kepada Beras Parboiled ni.Actually di pasaran banyak jenis beras parboiled ni,bukan sahaja jenis beras…

Loading

Read More

10 Health Benefits of Avocado

Assalamualaikum source:google 10 HEALTH BENEFITS OF AVOCADO 1. May Reduce risk factors for heart disease 2.Contributes to 8% of daily fiber 3. Aids in stabilizing blood sugar 4. Source of naturally good fats 5. Great source of potassium 6. Maintains a healthy heart 7. Boosts Immune system 8. Makes your skin glow 9. Anti-inflammatory 10.Anti-aging…

Loading

Read More

Everyday User for Tea Tree Oil

Assalamualaikum Everyday User for Tea Tree Oil Beautifying skin cleanser Skin-softening Balm Humidifier Cleaner Natural Post Control Mold Cleaner Refreshing Foot Bath All Natural Bathroom Cleaner Toothbrush Cleaner Laundry Refresher Deodorant Good for everyday Usage for home and beauty →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Loading

Read More

20 Benefits of Exercise

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Have you done for your exercise?? hahaha… 20 Benefits Of Exercise Reduces Body fat Increase Lifespan Oxygenates body Strengthens muscles Manages chronic pain Wards off viruses Reduces diabetes risk Strengthens heart Clears arteries Boosts mood Maintains Mobility Improves mobile Improves coordination Strengthens bones Improves complexion Detoxifies body Decreases stress Boosts immune system…

Loading

Read More