Sumbangan untuk SRITI Tahfiz Al-Hikmah

 

Sumbangan untuk SRITI Tahfiz Al-Hikmah | Walau nilai yang kita sedekahkan itu hanya mengikut kemampuan diri,Insyallah, Allah swt tetap mengambil kira amalan yang kita telah lakukan.Balasan orang yang bersedekah tu memang banyak dan indah.Kenapa tidak kita untuk bersedekah kan.

Rasulullah SAW bersabda :-

Barangsiapa yang bersedekah dengan sebiji kurma yang diperoleh dari usaha yang halal sementara Allah tidak menerima kecuali yang halal, Allah akan menerimanya dengan tangan kanan Nya(Yakni menerima dengan berkahnya).Kemudian dia melipat gandakan berkahNya bagi pelakunya, sebagaimana seseorang dari kalian melipat gandakan maharnya.

SRITI Tahfiz Al-Hikmah yang terletak di Johor Bahru telah menumpang operasinya di sebuah rumah sewa Taman Manis,Kelapa Sawit Johor.Mereka memerlukan bantuan bagi menyiapkan bangunan sekolah untuk menampung pelajar pada Januari 2019.

Pihak sekolah dijangka perlu keluar dari rumah sewa sebelum bulan 5 tahun 2019 berikutan beberapa masalah yang dihidapi.Disamping kerja tambak masih dijalankan,Kerja pembangunan mereka dahulukan di atas sebahagian tanah yang telah di tambak.Mereka memerlukan 1 unit bangunan 6 pintu yang merangkumi tempat solat, bilik darjah , ruang guru, ruang makan tandas dan keperluan lain untuk fasa yang pertama.

Marilah kita sama-sama menyumbang sebanyak RM250 untuk pembelian BATA, SIMEN atau PASIR.Ataupun  beberapa juga sumbangan yang termampu oleh mereka diluar sana untuk menyumbang,

 

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah RA bahawa Rasulullah SAW bersabda, “Apabila mati anak Adam akan terhentilah amalannya kecuali tiga perkara iaitu sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang mendoakannya”. (Riwayat Imam Muslim)

Sumbangan boleh disalurkan pada akaun :
*MAYBANK*
*5511 9111 4451*
*SRITI HIKMAH*

Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan :
*Ustaz Soleh* – 011-19259884
*Ustaz Juwahir* – 019-7648741
wasap.my/601119259884/SayaMahuBersedekah

*BANTU UNTUK SEBARKAN SELUASNYA*

#MariBeramal
#SedekahLembutkanHati
#MenghapusDosa
#HartaDiAlamKubur

Loading

3 Comments

  1. assalamualaikum eda…bagusnya kalau nak beramal bolehlah beli saham akhirat ini kan……

  2. Alhamdullah atas perkongsian ni Eda..
    Tak menyumbang pun, share pun dah dapat saham akhiratnya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *