Spring Into Abundance Chinese New Year Buffet Dinner Double Tree By Hilton JB

Spring Into Abundance Chinese New Year Buffet Dinner Double Tree By Hilton JB | Tinggal beberapa hari je lagi kaum Cina akan merayakan Hari Raya Cina kan.

Dan masa nilah diorang prepare apa yang patut dan tak terkecuali untuk sediakan makan malam sempena perayaan tu nanti.Kalau ada yang tak sempat nak sediakan makan malam tu, banyak je hotel dan restoran yang menyediakan Buffet Dinner sempena Chinese New Year ni.

Antaranya ialah Double Tree By Hilton Johor Bahru ni yang menyediakan menu buffet dinner dan Hi-Tea untuk bukan sahaja Chinese, malah semua boleh merasai menu-menu yang dihidangkan untuk buffet dinner ni.

Double Tree By Hilton JB ni bukan hanya sediakan Buffet Dinner je korang di Makan Kitchen, malah mereka ada menyediakan pakej lain seperti 

  • Chinese New Year Hi-tea Buffet
  • Weekday Prosperity Buffet Dinner
  • Chinese New Year Eve and day buffet dinner

Dan macam-macam lagilah.Semua pakej-pakej tu korang boleh tengok dekat SINI

Di bawah ni antara menu-menu yang dihidangkan untuk buffet dinner dan juga hi-tea

Spring Into Abundance Chinese New Year Buffet Dinner Double Tree By Hilton JB

YEE SANG ni of courselah kan wajib ada untuk Perayaan hari Raya Cina ni.Korang kalau nak takeaway pun boleh tau Yee Sang ni.Umi suka betul dengan rasa Yee Sang ni.

Korang boleh pilih Yee Sang yang korang nak bermula dengan harga RM138.00 sahaja ye

Pilihan Yee Sang

Jade Shell Yee Sang – RM138 nett
Jellyfish Yee Sang – RM148 nett
Salmon Yee Sang – RM178 nett
Smoked Salmon Yee Sang – RM158 nett

Korang janganlah risau sebab diorang tak guna bahan haram pun masa umi makan ni kat sana.

Yee sang biasanya terdiri daripada potongan daging ikan mentah (khususnya salmon), yang bercampur dengan cebisan sayur-sayuran, dan beraneka sos dan perasa, dan ramuan-ramuan lain.

 

Roasted lamb leg ni kan, buat umi bertambah tau.Peminat daging ni kena cuba tau..
Spring Into Abundance Chinese New Year Buffet Dinner Double Tree By Hilton JB

Sup ni korang kena rasa sebab memang sedap sangat.Umi ambil semangkuk penuh tau.

Spring Into Abundance Chinese New Year Buffet Dinner Double Tree By Hilton JB

Salmon Coulibiac ni sedap.Pekena dengan sos lagi bertambah sedap ui

Ni umi suka sangat

Ada pulak kek durian kat situ, uih lagilah memikat selera.Dan tak lupa jugak dessert yang lain tu.Korang kena try nanti tau.

Itu antara menu untuk buffet dinner, kalau korang taknak dinner boleh juga Hi- Tea dengan keluarga atau kawan-kawan dengan harga RM88 je.Nak takeaway pun boleh.Tapi kalau umi lebih suka makan kat situ kan.Sesekali ubah selera dan ubat tempat untuk ber hi-tea apa salahnya

Di bawah ni antara menu yang ada dalam Set Hi-Tea

Savoury Tier
Smoked Chicken Pinwheels
Deep Fried Prawn Vietnamese in Shooter
Beef Szechuan’s Style Slider Sandwich
Crispy Duck Pomelo Tartlet
Steam Chicken Siew Mai with Sweet Sauce

Sweet Tier
Orange Trifle
Classic Orange Meringue Pie
Mandarin Entremets
Lotus Éclair
Mini Chilled Cheesecake

Scones & Homemade Jam
Plain Scones
Mix Peel Scones
Serves with Homemade Jam & Butter

 

Untuk tengok menu-menu lain korang boleh terjah Page umi kat bawah tu ye

Untuk maklumat lanjut tentang harga dan sebagainya korang boleh refer details dibawah ye

Epicurean Weekday Buffet Dinner – Buy 3 Free 1
https://eatdrinkhilton.com/…/b3f1-weekday-epicurean…/
Prosperity Weekday Buffet Dinner – Buy 4 Free 1
https://eatdrinkhilton.com/…/b4f1-weekday-prosperity…/
CNY Day Buffet Dinner – Buy 7 Free 1
https://eatdrinkhilton.com/…/b7f1-chinese-new-years…/
For more information please visit https://eatdrinkhilton.com/shop/doubletree-jb/
For group booking 30 persons and above, please contact https://wa.me/message/3VPSFFOOOWM7L1



Loading

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *