SIC :Sukarelawan Diperlukan

Assalamualaikum
Korang pun tau kan negara kita sedang dilanda Jerebu khususnya di Kuala Lumpur dan Selangor.Korang boleh check bacaan IPU  disetiap negeri di (SINI)Kebanyakkan Sekolah di sana ditutup akibat rekod IPU yang sangat tinggi.
sumber:astroawani
Usaha pelbagai pihak untuk membantu sedikit sebanyak di kawasan berjerebu ini adalah sesuatu yang perlu kita sokong.Untuk perkongsian kepada sesiapa yang mempunyai kelapangan esok untuk Misi Jerebu .Sukarelawan diperlukan untuk  mengedar topeng muka dan risalah berkaitan jerebu.
JerebuBagi yang tinggal berdekatan,boleh la join aktiviti sukarelawan ni
Maklumat adalah seperti berikut:

Aktiviti: Mengedarkan topeng muka & risalah berkaitan jerebu
Tarikh: Sabtu, 15 Mac 2014.
Masa: 10 Pagi – 1 Tengahari
Tempat Berkumpul: NZ Garden (berdekatan dengan KLCC)


* Sukarelawan akan berkumpul di NZ Garden terlebih dahulu sebelum pengagihan sukarelawan ke kawasan-kawasan di sekitar Kuala Lumpur

Jika berminat, sila hubungi Amira Suriati (019-5706707) atau Shafique Dassila (011-29027046) untuk sebarang pertanyaan.

Aktiviti mengedar topeng muka dan risalah berkatian jerebu di anjurkan oleh NRC11
maklumat lanjut boleh layari laman web :

15 Comments

  1. Insyallah kalau takde apa2 boleh pegi ke NZ nanti..tak jauh dari rumah pun..no contact pun dah ada…

    Regards,
    -Strider-

  2. Semoga dipermudahkan..jerebu semakin serious ni..

  3. Assalamualaikum kak ida. alaa jauh pula nz tu.. semoga dipermudahkan urusan nak edarkan mask.. sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

  4. Kalau dekat boleh join ni.apepun amalkan langkah berjaga² jaga kesihatan.prevent better than secure.

  5. hari ni lah.. klau sempat boleh pergi.. huhu

  6. Jerebu semakin teruk. Diharap kits semua dapat mengambil langkah berjaga2 until elak udara yg berjerebu INI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.