Siap sudah

Assalamualaikum..

Bila nak bercuti panjang nie, haruslah buat persediaan untuk bercuti kan..prepare apa yang patut untuk dibawa bersama bila bercuti nanti.
Bab ni selalunya en.husband akan serahkan pada aku..bab bab nak sediakan baju untuk dimasukkan ke dalam beg..
Nie yang peningkan kepala bila nak bercuti..pernah tak korang khususnya kaum hawa dok pening kepala dalm menyiapkan pakaian untuk dibawa untuk bercuti nanti…????

Perkara pertama adalah berapa lama tempoh untuk bercuti…betul tak..kat situ baru kita tau berapa banyka baju yang patut dibawa.
Tempat percutian tu pulak macam mana kah tempatnya?
Maksudnya boleh ke tidak basuh baju yang kotor tu nanti..kalau takde tempat nak mencuci, of courselah kena bawak ber beg beg kan..oh tidak..

Holah mak jemah nie, macam ler nak pi bercuti sangat..padahal balik kampung je…eh!!!! Eh!!!! Bukan nak pi honeymoon ke…^_^

Kadang kadang tu rasa nak penuhkan bonet kereta jerk..tapi itulah yang selalu aku buat..bak kata mak aku, dah macam anak sepuluh bawa kain baju..
Senang sikit..tak payah nak pening pening kepala bila baju tak cukup nanti..biasalah, pakaian orang perempuan ni, bznyak sikit dari orang lelaki..tak gitu??

Aku saja prepare awal, sebab kemungkinan malam esok, insyallah aku dah bertolak balik melaka..saja nak bertolak malam.taklah panas sangat.then en.husband boleh la bawa kereta slow sikit kan..aku rasa hari sabtu confirmlah jamed..nak selamat baliklah malam esok..insyallah kalau en.husband tak penat.

Dah macam orang nak bercuti berbulan bulan kan..

Ok nite readers….
posted from Bloggeroid

Loading

18 Comments

  1. selamat bercuti^^

  2. Bestnya holidayyy

  3. best la org dapat cuti

  4. selamat bercuti kak ๐Ÿ™‚ saya pun stay melaka huu

  5. selamat pulang kak, berhati-hati di jalan raya ye kak.. ๐Ÿ™‚

  6. selamat bercuti kak..jangan lupa cocnut shake klebang..hehehee

  7. Bab bercuti tu best, tp part nk mengemas tu yg agak beart… hehe

  8. have a safe journey ye kak ๐Ÿ™‚

  9. seronoknyerrr bercuti panjang.. hv a safe journey ๐Ÿ™‚

  10. happy holiday akak~ haha aefa tak pening fikir nak packing ape.. masok je 3 -4 helai. selebihnya beli baru~ ๐Ÿ˜›

  11. selamat bercuti kak..

  12. Ha3..relax kak =) jgn pening2..selamat bercuti yup..

  13. Melaka????nak tumpang sampai ayer keroh boleh tak kak hehehe. Semoga bergumbira ye kak.

  14. Wah bestnya,,,,
    Masih tak tahu nak g bercuti kat mana lagi nie,,,

  15. perghh kemain beg mcm xnk blk..akak cuti ari pe?kang ade kuih bako die lak xde

  16. selamat bercuti sis..

  17. Kami balik kg sumbat pakaian dlm beg serbaguna tu je..haha..tp mmg byk la..lebih dr bilangan hari..siap boleh pilih2 nk pakai yg mana..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *