Si Pulut Mangga

Assalamualaikum
Uihh..Lama dah tak update blog..Start tak sihat tempohari sehinggalah Kenduri Doa selamat yang diadakan beberapa hari lepas.Dan hari ni baru start nak kecoh pasal Entry Si Pulut Mangga ni.
Sape dah merasai Pulut Mangga ni sila angkat tangan ye..Aku baru start rasa semalam.Kekdahnya macam payah je nak jumpa kan..Tapi rasa yang ni berlainan sedikit dari yang aku imagine dan aku tengok kat google ni.
Kelainan terletak pada warna dan juga mengandungi kuahnya tersendiri..Tulah sebabnya ai is nak mencuba.hehehe…
Kebetulan My husband ajak pergi ke DIY berdekatan dengan rumah.Lepas tu,ajak pi makan pulak..Of course la tak lepaskan peluang nak makan..Selalu makan kat kedai yang selalu memang kitorang lepak kalau nak makan yang goreng-goreng ni.
pulut mangga
See….Lain kan dari yang aku expect..Aku ingat macam pulut durian tu.Tak de kuah bagai..And the taste tu oklah..Not bad..Tapi…aku lebih suka pulut durian..Tetap No.1..
Hok ni,anak aku suka makan,nak-nak tang buah tu jelah..Ada ke Pulut mangga yang korang jumpa lebih kurang macam ni,atau lain dari yang lain..cer citer sikit..

8 Comments

  1. sedappppp oii kak…hihihi…so far yg sally makan kalau pulut mangga ada santan yg pekat tu je…yg cair gini x pernah jumpa

  2. yang macam nih tak pernah jumpa lagi…pulut durian, memang aka suka

  3. suka gak mkn ulut mangga tapi x de lah letak santan melimpah camtu….

Leave a Reply

Your email address will not be published.