Senarai 25 Mommy blogger Malaysia wajib follow

Senarai 25 Mommy blogger Malaysia wajib korang Follow

Senarai 25 Mommy blogger Malaysia wajib korang Follow| Yes, di Malaysia ni ramai dah mommy blogger wujud dengan blognya sendiri.

Menceritakan tentang kehidupan keluarga mereka sendiri.Pelbagai juga tips yang dikongsikan bersama hasil dari pengalaman yang pernah dilalui.

Jom Follow umi untuk mengenali mommy blogger di bawah ni.

#1 Sis Awadah [Sishawa ]

Pemilik blog bernama sishawa ni adalah founder  kepada Group Biters.Siapa yang tak kenal dengan Group Biters ni boleh la google apa itu Biters ye.Merupakan seorang mommy yang mempunyai 6 orang anak.Uih..umi tak sangka tau dia dah ada 6 orang anak.Berkongsi tips keibubapaan dan juga resepi yang wajib korang cuba yang banyak di entry-entry beliau.

 

 

#2 Khalisah Azrina [ khalisahazrina.com

Blogger bernama lisa juga seorang Mommy blogger yang mempunyai 2 orang cahaya mata dan bekerja di rumah.Merupakan Freelance Content creator juga ye. Sama juga berkongsi tips keibubapaan dan resepi.

 

 

#3 Nor Azlina Mohd Ali [ Ehbelogaku]

Pemilik blog ehbelogaku merupakan mommy blogger juga suka berkongsi tentang tips kesihatan sebagai seorang ibu dan rajin menulis entry resepi tau.Wajib follow blogger beliau,Beliau juga aktif di instagram dan youtube channel.

 

 

#4 Mimi Azirah [ Mimi Azirah ]

Blogger Mimi ni antara blogger lama yang umi kenal cuma tak pernah bersua muka.Merupakan mommy blogger yang suka bercerita tentang kecantikkan dan juga tips serta resepi.Jom Follow

 

 

#5 Azlinda Alin [ azlindaalin ]

Merupakan seorang blogger yang lama jugak umi kenal cuma tak pernah bersua muka.Suka berkongsi tentang percutian sekeluarga dan juga merupakan seorang agent insurans AIA..So nak dapatkan insurans boleh roger-roger beliau ye.

 

 

#6 Maria Fidz  [ Maria Firdz

Blogger yang dikenali sebagai Maria Firdz ni merupakan seorang cikgu tau.Antara blogger yang umi kenal lama dalam dunia blog.Blog yang banyak berkongsi tips dan info-info terkini yang wajib korang follow

 

 

#7  Fiza Rahman [Fizarahman

Mommy Blogger ni juga antara blogger yang umi kenal diawal umi start berblogging tau.Seorang mommy blogger yang suka juga berkongsi tips dan juga resepi.Rajin blogwalking satu ketika dahulu.Rajin juga join giveaway macam umi dulu..hehehe

 

 

#8 Alia Farhan [ aliafarhan

Mommy blogger yang menetap di Penang.Umi suka follow dia di facebook sebab nak tengok pepokoks yang ditanam di balkoni rumah sahaja.Umi punya impian memang nak menanam lebih banyak lagi pokok di rumah tu hah,Tapi tulah, disebabkan bekerja, umi dapat tanam pokok yang mudah untuk dijaga sahaja.Eh wajib follow Alia ni tau sebab di rajin bebeno memasak..heheheh.

#9 Mrs Pip [ Mrspip

Blogger yang menetap di Sabah ini mempunyai 3 orang anak lelaki dan merupakan blogger sepenuh masa.Blogger Emphi Yap ni adalah seorang blogger yang menjalankan bisness online baju kurung dan juga bahan pendidikan awal kanak-kanak.

 

 

#10 Marsha [ Marshaliza ]

Blogger Marsha juga seorang mommy blogger yang suka berkongsi tips dan resepi.Merupakan blogger pantai timur yang aktif berblog.

 

#11 Fiza Aizzawa [ fizaaizzawa

Blogger Fiza juga umi kenal dah lama.Rajin join giveaway dan juga blogwalking.Tetiba rindu zaman mula-mula berblogging.Fiza juga suka berkongsi resepi dan tips serta berkongsi ceritanya bercuti di dalam dan luar negara.

 

 

#12 Fadzi Razak [ Fadzirazak

Blogger Fadzi merupakan mommy blogger dan suka menceritakan tentang anak-anak beliau di blog dan facebook.Umi suka follow fb beliau dan lihat anak lelaki beliau yang rajin membantu Fadzi di rumah.

 

 

#13 Shalimar Yusof [ shalimaryusof

Blogger Shalimar juga adalah seorang blogger yang rajin berkongsi dengan pembaca tentang resepi dan bercerita pasal dadah..nak tau apa ceritanya kenalah follow beliau.

 

 

#14 Ape Kinah [ apekinah.com

Blogger Kinah merupakan blogger sepenuh masa dan rajin juga berkongsi tips dan resepi.Pendek kata semua ada di dalam blog kinah.

 

#15 yati Zul [ Yatizul

Blogger Yati juga merupakan mommy blogger dan suka berkongsi resepi di blog.Nampak gayanya kan, senang la umi nak cari resepi kat entry-entry yati ni.

 

#16 Ummi Zarra [ ummizarra ]

Mommy blogger comel ni umi suka tengok 🙂 Merupakan mommy yang bekerja dan suka berkongsi tips parenting.Jom follow

 

 

#17 Shahada Fauzi [ shahadafauzi ]

Mommy blogger ni merupakan Freelance designer.Suka bercerita tentang anak-anak di blog beliau.Dah nama parenting blogger kan,mestilah cerita pasal anak je banyak.Korang kena follow blogger ni tau.

 

#18 Kak Gojes [ kakgojes.com ]

Hah…Kak gojes yang gojes ni tau.Bukan kaleng-kaleng.Berasal dari Sabah yang mempunyai seorang puteri dan 2 orang putera.Bestnya ada putera…hehhe…jom follow beliau.

 

#19 Eswati Azni [ modernmumthingy

Mommy blogger merupakan part time blogger.Seorang yang suka explore dunia IT.Suka bercerita di blog.Berkongsi cerita tentang travel dan  banyak lagi di blog beliau..Moh ler follow

 

#20 Fuzy [ Fuzy ]

Merupakan seorang mommy blogger juga dan suka bercerita tentang makanan dan juga resepi.Kenal hanya melalui facebook dan blog.Pernah sesekali terjah blog mommy ni.Tapi tak pernah tinggalkan jejak.Moh follow beliau.

 

#21 Shamiera Osment [ shamieraosment

Mommy Blogger Shamiera ni umi rajin follow dia di facebook walau jarang follow di blog tau. Merupakan full time blogger dan mempunyai 4 orang anak.Dengarnya dia ada menjalankan perniagaan makanan…hah..kenalah follow beliau tau.

 

#22 Bonde Zaidalifah [ Bondezaidalifah

Yes, umi panggil dia bonde walaupun beliau bukanlah tua sangat pun dari umi.Tapi panggilan hanya sekadar panggilan di fb dan blog beliau.Juga suka berkongsi tips dan resepi di blog beliau..Jom follow

 

#23 Aju Mohit [ ajumohit ]

Mommy Blogger Aju banyak bercerita pasal tips kekeluargaan, breastfeeding 

 

#24 Mrs Liez [ mrsliez ]

Merupakan Mommy blogger juga dan berkongsi segala tips dan juga bercerita tentang isu semasa.Resepi dan gaya hidup terkini..moh follow

 

#25 Adianiez [ adianiez

Mommy blogger yang terakhir umi nak kenalkan adalah blogger yang lama jugak umi dah follow.Ibu kepada 3 orang anak yang comel dan suka sangat berkongsi resepi.Jom follow.

 

 

Hah..Cukup sudah 25 Mommy blogger Malaysia yang wajib korang follow tau.Kenapa wajib follow mereka? Mereka adalah mommy blogger yang suka berkongsi resepi dan tips kekeluargaan.

selamat berblogging semua….

 

 

Loading

4 Comments

  1. seronok berkenalan dengan semua mommy blogger, semuanya hebat2 belaka

  2. seronok dapat kenal ramai mommy blogger di Malaysia ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *